Vadas marha
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Kapros tökfőzelék virslivel
Klasszikus stíriai metélt
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Zsemlegombóc
Kínai szezámmagos csirke
Tárkonyos csirkeraguleves
Mézes-mustáros csirkemell
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Mákos guba
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Kijevi csirkemell rizibizivel
Körömpörkölt csülökkel
Finomfőzelék
Tojásos nokedli fejes salátával
Klasszikus grízgaluska leves
Klasszikus kuglóf
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Dubarry-csirkemell
Péksuli

Péksuli Szabival: a tökéletes édes kelt tészta csigákhoz, batyukhoz, tekercsekhez

Péksuli Szabival: a tökéletes édes kelt tészta csigákhoz, batyukhoz, tekercsekhez
Szabi, a pék megmutatja az édes kelt tészták alapreceptjét, és azt, hogy készül belőle túrós batyu, fahéjas csiga és málnás tekercs.

A kelt tésztának lelke van, mondják, és egy jó pék ennek kiváló ismerője. A Mindmegette új sorozatában Szabadfi Szabolcs - vagy, ahogy az egész ország ismeri: Szabi, a pék a kenyér és a péksütemények évtizedek során gondosan feltérképezett lelkivilágának legmélyebb titkait osztja meg velünk, hogy soha többé ne kelljen közértben vennünk a pékárut! Most megmutatja, hogy készíthetünk otthon olyan túrós batyut, fahéjas csigát és málnás tekercset, ami a nagykönyvben meg vagyon írva!

AZ ALAPRECEPT ÉDES KELT TÉSZTÁKHOZ ITT >>>


Töltelék a túrós táskához:

20 dkg zsíros túró
1 db tojás sárgája
5 dkg porcukor
1/2 db citrom reszelt héja

Elkészítés:
A tésztánk első harmadát hosszában felezzük és csíkonként négyfelé vágjuk (10x10 cm). A kikevert túrós tölteléket elosztjuk a 8 túrós táska közepén. Mazsolát utólag szórhatunk még rá. A négyzetek ellentétes sarkait egymásra hajtva összenyomjuk, letojásozzuk, a mazsolások tetejére teszünk egy szemet, hogy megkülönböztessük őket. Félretesszük pihenni.

Töltelék a fahéjas csigához:

2 ek őrölt fahéj
5 dkg olvasztott vaj
5 dkg barna cukor

Elkészítés:
A második tésztacsíkot megkenjük olvasztott vajjal, de a felénk eső rövidebbik oldalán lévő alsó 3 cm-et szárazon hagyjuk. Megszórjuk cukorral és fahéjjal, majd újra olvasztott vajjal csurgatjuk meg. Feszesen feltekerjük és ha az alsó 3 cm száraz lenne, akkor vízzel megkenjük. 6 szeletre vágjuk (kb. 2 cm vastagra) és sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. Olvasztott vajjal kenjük meg a tetejüket és félretesszük pihenni.

Töltetlék a málnás tekercshez:

2 dkg olvasztott vaj
8 dkg málna
5 dkg barna cukor
1 tk őrölt fahéj

Elkészítés:
A harmadik tésztacsík alsó felét lekenjük olvasztott vajjal, majd megszórjuk a cukorral, fahéjjal. A málna felét kanállal összetörjük és elosztjuk a vajas-cukros tésztán, majd a felső tészta felet ráhajtjuk és középen, függőlegesen hatfelé vágjuk. Megcsavarjuk, hogy spirált kapjunk, majd ellentétes irányban feltekerjük és 20 percet pihentetjük.

sütés:

190 fokra előmelegítjük a sütőt. A túrós táskákat újra letojásozzuk, a csavart málnást is letojásozzuk, majd a málna másik felét benyomkodjuk a szálak közé és megszórjuk pisztáciával. Nagyjából 16 perc alatt sülnek készre. A 22 perc alatt megsült fahéjas csigák tetejét megkenjük olvasztott vajjal és megszórjuk porcukorral.

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.