Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Minestrone recept
Minestrone
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Érdekességek

Rengeteg buborék és napfény: pezsgőnapok a Gléda Vendéglő teraszán!

Rengeteg buborékkal és napfénnyel ünnepli a tavaszt Óbuda legszebb teraszán a Gléda Vendéglő: a Törleyvel együttműködve két hétvégén pezsgőkóstolóval egybekötött brunch-ot és exkluzív champagne-vacsorát rendeznek a tavaszi ízek jegyében.
Gléda vendéglő pezsgőnapok
Gléda vendéglő pezsgőnapok

Buborékos Bruch

A pezsgős reggelikhez Kerekes Sándor séf külön brunch-menüsort állított össze, míg Deli János
vendéglős a kóstolósorokat igazította a fogásokhoz. A vendéglő hatalmas teraszát egész délelőtt
beragyogja a nap, ám a hivatalos terasznyitás csak április közepére várható, így a pezsgős reggelik
közönsége mindenkinél hamarabb élvezheti a hamisítatlan, elegáns és otthonos Gléda-miliőt Óbuda
tetején!

A vendégeket a reggeli rendelésekor egy pohár Hungária Grand Cuvée pezsgővel várják, hogy
könnyebben választhassanak az alábbi menüsorból:

  • Ír Oysri osztriga zöldcitromos capribogyó vinegrettel
  • Tejszínes tojásomlett francia hidegen füstölt lazaccal
  • Egg Benedict angol muffinnal, hollandi mártással és vadlazac kaviárral
  • Póréhagymás tojásrolád 36 hónapos érlelt mangalicasonkával
  • Bundáskenyér házi tejföllel, rukkolával és grillezett kecskesajttal
  • Vaslapon sült kacsadebreceni birsalmás mustárral, kovászolt kenyérrel
  • Hízott kacsamáj terrine szilvacsatnival és málnaecetes salátával
  • Friss kevertsaláta tokaji balzsamecettel és őrségi tökmagolajjal
  • Kókusztejes chia puding tavaszi eperrel

A pezsgőterasz az alábbi kínálattal várja a közönséget:

Nemzetközi pezsgősor:

  • Francois nyerspezsgő
  • Mionetto Treviso brut
  • Freixenet 2017

Champagne-sor:

  • Alfred Gratien Brut
  • Laurent Perrier La Cuvée Brut
  • Alfred Gratien Brut Rosé

Az italok kóstolósoronként és természetesen pohárral is megvásárolhatók.

Gléda vendéglő pezsgőnapok
Gléda vendéglő pezsgőnapok

Champagne-vacsora a la Gléda

A pezsgőnapok koronájaként egyetlen estén különleges, pohárral nagyon ritkán kóstolható tételeket
mutatnak be az Alfred Gratien és a Laurent Perrier kínálatából a hozzájuk méltó fogásokkal:

  • amuse bouche: Tokhalkaviár DANUBIUS fűszeres tejföllel, fermentált hagymával és kovászolt blinivel
    Laurent Perrier La Cuvée (0,75)
  • Ír Oysri osztriga zöldcitromos capribogyó vinegrettel
    Laurent Perrier La Cuvée Magnum
  • Barnavajban sült Szent Jakab kagyló hízott kacsamájjal és mangóval
    Alfred Gratien Brut
  • Fekete tigrisgarnélával töltött tésztabatyu citromos vajmártással
    Alfred Gratien Brut Rosé
  • Rózsaszínre sült fácánmell brióssal és füstös sültgesztenyehabbal
    Laurent Perrier Millésime 2008 (0,75)
  • Göngyölt nyúlrolád citrusos egresmártással és római gnocchival
    Laurent Perrier Ultra Brut (zero dosage)
  • desszert: Vaníliás, mascarpone-s ricotta mousse eperrel és rebarbarával
    Alfred Gratien Millésime 2012

A hétvégi pezsgős reggelik időpontja: 2022. április 2-3. és 9-10., 10:00-14:00
A champagne-vacsora dátuma: 2022. április 21.
A cím: Gléda Vendéglő, 1034 Budapest, Mikoviny utca 2-4.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.