Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Puncstorta  recept
Puncstorta
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Érdekességek

Rengeteg buborék és napfény: pezsgőnapok a Gléda Vendéglő teraszán!

Rengeteg buborékkal és napfénnyel ünnepli a tavaszt Óbuda legszebb teraszán a Gléda Vendéglő: a Törleyvel együttműködve két hétvégén pezsgőkóstolóval egybekötött brunch-ot és exkluzív champagne-vacsorát rendeznek a tavaszi ízek jegyében.
Gléda vendéglő pezsgőnapok
Gléda vendéglő pezsgőnapok

Buborékos Bruch

A pezsgős reggelikhez Kerekes Sándor séf külön brunch-menüsort állított össze, míg Deli János
vendéglős a kóstolósorokat igazította a fogásokhoz. A vendéglő hatalmas teraszát egész délelőtt
beragyogja a nap, ám a hivatalos terasznyitás csak április közepére várható, így a pezsgős reggelik
közönsége mindenkinél hamarabb élvezheti a hamisítatlan, elegáns és otthonos Gléda-miliőt Óbuda
tetején!

A vendégeket a reggeli rendelésekor egy pohár Hungária Grand Cuvée pezsgővel várják, hogy
könnyebben választhassanak az alábbi menüsorból:

  • Ír Oysri osztriga zöldcitromos capribogyó vinegrettel
  • Tejszínes tojásomlett francia hidegen füstölt lazaccal
  • Egg Benedict angol muffinnal, hollandi mártással és vadlazac kaviárral
  • Póréhagymás tojásrolád 36 hónapos érlelt mangalicasonkával
  • Bundáskenyér házi tejföllel, rukkolával és grillezett kecskesajttal
  • Vaslapon sült kacsadebreceni birsalmás mustárral, kovászolt kenyérrel
  • Hízott kacsamáj terrine szilvacsatnival és málnaecetes salátával
  • Friss kevertsaláta tokaji balzsamecettel és őrségi tökmagolajjal
  • Kókusztejes chia puding tavaszi eperrel

A pezsgőterasz az alábbi kínálattal várja a közönséget:

Nemzetközi pezsgősor:

  • Francois nyerspezsgő
  • Mionetto Treviso brut
  • Freixenet 2017

Champagne-sor:

  • Alfred Gratien Brut
  • Laurent Perrier La Cuvée Brut
  • Alfred Gratien Brut Rosé

Az italok kóstolósoronként és természetesen pohárral is megvásárolhatók.

Gléda vendéglő pezsgőnapok
Gléda vendéglő pezsgőnapok

Champagne-vacsora a la Gléda

A pezsgőnapok koronájaként egyetlen estén különleges, pohárral nagyon ritkán kóstolható tételeket
mutatnak be az Alfred Gratien és a Laurent Perrier kínálatából a hozzájuk méltó fogásokkal:

  • amuse bouche: Tokhalkaviár DANUBIUS fűszeres tejföllel, fermentált hagymával és kovászolt blinivel
    Laurent Perrier La Cuvée (0,75)
  • Ír Oysri osztriga zöldcitromos capribogyó vinegrettel
    Laurent Perrier La Cuvée Magnum
  • Barnavajban sült Szent Jakab kagyló hízott kacsamájjal és mangóval
    Alfred Gratien Brut
  • Fekete tigrisgarnélával töltött tésztabatyu citromos vajmártással
    Alfred Gratien Brut Rosé
  • Rózsaszínre sült fácánmell brióssal és füstös sültgesztenyehabbal
    Laurent Perrier Millésime 2008 (0,75)
  • Göngyölt nyúlrolád citrusos egresmártással és római gnocchival
    Laurent Perrier Ultra Brut (zero dosage)
  • desszert: Vaníliás, mascarpone-s ricotta mousse eperrel és rebarbarával
    Alfred Gratien Millésime 2012

A hétvégi pezsgős reggelik időpontja: 2022. április 2-3. és 9-10., 10:00-14:00
A champagne-vacsora dátuma: 2022. április 21.
A cím: Gléda Vendéglő, 1034 Budapest, Mikoviny utca 2-4.

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.