Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Párolt lilakáposzta  recept
Párolt lilakáposzta
Puncstorta  recept
Puncstorta
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
PR

Hogyan fogyasszunk jól zsíros ételeket? Széll Tamás, a Főmenü séfje válaszol

Közeleg az év vége, ami két dolgot is jelent: jön a karácsonyi eszem-iszom, majd a lelkiismertfurdalás egy-egy kiadós habzsolás után. Januárban sokan tesznek fogadalmat arról, hogy az új esztendőben egészségesebben táplálkoznak majd, ezért elsők között száműzik életükből a zsiradékokat. Az olajok és zsírok azonban nem a legfőbb ellenségeink – Széll Tamás Michelin-csillagos séf pedig rögtön három olyan receptet is mutatott a Főmenü 2. évadának legutóbbi adásában, amelyeket nem érdemes kihagyni!

Egészséges zsírok?

Már az általános iskolában megtanultuk, hogy a különféle zsírok és olajok fontos részét alkotják a táplálkozási piramisnak. Még ha a fitnesz világ a jelentőségüket gyakran meg is kérdőjelezi, vannak olyan vitaminok, amelyek csak általuk képesek feloldódni és számos biokémiai funkció lassul le a szervezetünkben, ha nem fogyasztunk belőlük eleget. A zsiradékoktól félni tehát semmiképp sem szabad, de túlzott fogyasztásuk is kerülendő – figyelmeztetett a Főmenü 2. évadának legutóbbi adásában Széll Tamás mesterséf, aki különleges receptekkel mutatta meg, hogy még azok számára is vonzóvá lehet tenni a zsírosabb ételeket, akik alapvetően kerülik őket.

Fotókredit: MTVA / Főmenü, 2. évad
Fotókredit: MTVA / Főmenü, 2. évad

Elő a velővel!

A belsőséghez hasonlóan, a velő a megosztóbb fogások közé tartozik. Az utóbbi években nem annyira divatos, pedig régen a rántott formája szinte minden étterem étlapján szerepelt. A Főmenüben egy különleges, balzsamecetes velő került az asztalra, gnocchettivel és paradicsomos kenyérsalátával, amelyet még a zsíros ételektől berzenkedő műsorvezető, Böröcz Zsófi is boldogan megkóstolt. Ki mondta, hogy a velő csak a férfiak kedvence lehet?

A tökéletes csécsi szalonna titka

Széll Tamás gyerekkori kedvencét, az abált, avagy csécsi szalonnát is elkészítette az adásban. A séf szerint, ha jól dolgoztunk, akkor arról a hűtőajtó fog árulkodni: a fűszerpaprikával gazdagon megszórt szalonna után bárkit lebuktatnak a piros ujjlenyomatai. A szalonnához lilahagymás savanyúkáposzta saláta és savanyított hagyma rilette is készült. Hogy miért érdemes ezeket is elkészíteni? A Főmenü séfje a legnagyobb titkot az adás végére tartogatta: a savak ugyanis mindig kötelezők, ha zsírt fogyasztunk.

Fotókredit: MTVA / Főmenü, 2. évad
Fotókredit: MTVA / Főmenü, 2. évad

A további részletek és az aktuális receptek és videók elérhetők a Főmenü második évadának Médiaklikk-oldalán, az exkluzív tartalmak pedig a műsor hivatalos Facebook-oldalán találhatók.

Főmenü, 2. évad – szeptember 18-tól, minden szombaton 17 órától a Duna Televízión!

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.