A főételhez ajánljuk a bárányfilét, a tonhalsteaket, a tésztakülönlegességeket és prémium pestókat. Egészen biztosan nem lehet abbahagyni a nassolást, ha süteményízű szaloncukrokat, csokoládéba mártott gyümölcsöket, töltött datolyát vagy prémium kekszválogatást tálalunk.
A saját sütéshez elmaradhatatlan prémium hozzávalókat jelentenek a különböző csokoládépasztillák, gyümölcslekvárok, mézválogatások és pudingok.
Az ünnepi reggelen pedig igazi terülj-terülj asztalkámat varázsolhatunk a füstölt karajszalonnából, az olasz sajtkülönlegességekből, a libamájdarabkás pástétomokból és a lazac carpaccióból. A koccintáshoz természetesen a minőségi borok is beszerezhetők az ALDI-nál.
És hogy milyen konkrét menüt ajánlunk ezekből a szuperfinom alapanyagokból? Mutatjuk!
HOZZÁVALÓK 4 FŐ RÉSZÉRE
2 fej vöröshagyma
5 darab GOURMET Medjoul datolya
50 g MILFINA teavaj
100 ml PURE FRUITS almalé
200 ml zöldségalaplé LE GUSTO
zöldségleveskockából
400 g vörös káposzta megpárolva
ízlés szerint 1 darab alma felkockázva
100 g MILFINA tejföl
100 ml Vino Frizzante IGT
ízlés szerint LE GUSTO tengeri só és fekete bors
Díszítés:
190 g kockázott bacon
100 g MILFINA tejföl
ízlés szerint kerti zsázsa
Elkészítés: A finomra aprított hagymát és a kimagozott datolyát a vajban megpirítjuk, majd az almalével felöntjük. Hozzáadjuk a zöldségalaplevet és a vörös káposztát az almadarabokkal, majd ízlés szerint sóval és borssal ízesítjük. A levest kb. 15 percig kis lángon főzzük. A tejfölt és a gyöngyözőbort a leveshez adjuk, majd az egészet 1 perc alatt alaposan összeturmixoljuk. A bacont serpenyőben, zsír hozzáadása nélkül ropogósra sütjük. A levest levesestányérokba szedjük, majd elosztjuk rajtuk a sült baconkockákat. Egy kanál tejföllel és ízlés szerint kerti zsázsával díszítjük.
Elkészítési idő: 45 perc (előkészítési idő: 30 perc, főzési idő: 15 perc), nehézségi fok: közepes.
HOZZÁVALÓK 4 FŐ RÉSZÉRE
Őszibarackragu:
1 üveg GOURMET őszibarack, fahéjas
1 ek. GOURMET prémium puding, bourbon vaníliás
Sajttortakrém:
265 g MILFINA friss sajt
150 g MILFINA tejföl
100 g kristálycukor
1 tk. LE GUSTO őrölt fahéj
1/2 narancs leve és reszelt héja
ízlés szerint HAPPY HARVEST müzli
Elkészítés: Az őszibarackot egy szűrőben lecsöpögtetjük, a levet felfogjuk és egy edényben felforraljuk. A pudingport kevés hideg vízzel simára keverjük, a keveréket apránként a forrásban lévő léhez keverjük, és folyamatos keverés mellett addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Az őszibarackot kis kockákra vágjuk és a forró pudinghoz adjuk, majd hagyjuk teljesen kihűlni. A sajttortakrémhez a friss sajtot simára keverjük a tejföllel, a cukorral, a fahéjjal, a reszelt narancshéjjal és a fél narancs levével. 4 darab, egyenként 200 ml-es desszertespohárba először 1 evőkanál müzlit teszünk, majd rárétegezzük az őszibarackragut, arra pedig a sajttortakrémet. Fogyasztásig a hűtőszekrényben tároljuk. A poharakat a maradék őszibarackraguval és a müzlivel díszíthetjük.
Elkészítési idő: 30 perc, nehézségi fok: könnyű.
HOZZÁVALÓK 4 FŐ RÉSZÉRE
500 g GOURMET tésztakülönlegesség, tonnarelli al nero di seppia (tintahaltintával színesített gitárhúrtészta)
50 ml CASTELLO olívaolaj, ill. egy kevés a sütéshez
280 g LYTTOS görög olívabogyó
1 tk. LE GUSTO kakukkfű vagy néhány kakukkfűág
4 darab GOURMET tonhalsteak (egyenként kb. 100 g)
ízlés szerint GOURMET tengeri só
ízlés szerint LE GUSTO fűszermalom, chilipehely
ízlés szerint LOMEE mediterrán antipasti, töltött afrikai paprika
Elkészítés: A tésztát a csomagoláson szereplő útmutatásnak megfelelően, sós vízben al dente állagúra főzzük, majd leszűrjük. Kevés főzővizet félreteszünk. A tésztát visszatesszük a fazékba, majd 50 ml főzővizet az olívaolajjal összekeverünk, és a tésztához adjuk, hasonlóképpen a kimagozott és felaprított olívabogyót, valamint a kakukkfüvet is. Fedő alatt kb. 5-10 percig pihentetjük, közben néhányszor megkeverjük. Az olívaolajat egy nagy serpenyőben magas hőmérsékletre hevítjük, és a tonhalsteakek mindkét oldalát fél-fél percig úgy sütjük, hogy a hal belül nyers maradjon. Ízlés szerint teljesen átsütve is fogyasztható. A tésztát mélytányérokra szedjük, és mindegyik adagra 1-1 tonhalfilét helyezünk. Ízlés szerint a tonhalat tengeri sóval és egyéb fűszerkeverékkel fűszerezzük. A tésztát díszíthetjük töltött afrikai paprikákkal is.
Elkészítési idő: 30 perc (előkészítési idő: 10 perc, pihentetési és főzési idő: 20 perc), nehézségi fok: könnyű.
HOZZÁVALÓK 4 FŐ RÉSZÉRE
Lazactatár:
300 g GOURMET lazac carpaccio
1 csokor metélőhagyma
50 g GOURMET szárított olívabogyó
Rouille mártás:
100 g LOMEE majonéz
1 tk. GOURMET tengeri só
0,3 g GOURMET őrölt sáfrány
1 gerezd finomra aprított fokhagyma
Egyéb:
1 darab GOURMET kemencében sütött baguette
12 darab ALMARE SEAFOOD szardella
ízlés szerint metélőhagyma a tálaláshoz
Elkészítés: A lazacot nagyon finomra vágjuk és összekeverjük a szintén finomra vágott metélőhagymával, valamint a durvára aprított, szárított olívabogyóval. A keveréket 30 percre a hűtőbe tesszük. A rouille mártáshoz az összes hozzávalót összekeverjük és rövid ideig pihentetjük. Az elősütött baguette-et a csomagoláson szereplő útmutatásnak megfelelően sütőben megsütjük. Ízlés szerint rouille mártást simítunk a tányérokra. A lazactatárt 4 ételformázó gyűrűbe töltjük, egyesével a tányérokra helyezzük, majd a gyűrűket eltávolítjuk. A tatárt szardellával és metélőhagymával díszítjük. A baguette-et felszeletelve kínáljuk a lazactatárhoz.
Elkészítési idő: 45 perc (előkészítési idő: 15 perc, sütési és hűtési idő: 30 perc), nehézségi fok: könnyű.
HOZZÁVALÓK 4 FŐ RÉSZÉRE
Pulykamell:
1 kg HÚSMESTER pulykamellfile
1 ek. garam masala fűszerkeverék ízles szerint LE GUSTO tengeri só es fekete bors egy kevés CASTELLO olívaolaj a sütéshez
2 ek. GOURMET virágméz (mézválogatás)
125 g GOURMET burgonyachips (thai curry izű)
Datolyás rizs:
200 g ALINO jázmin rizs
5 darab GOURMET Medjoul datolya
¼ ananász
1 csokor koriander
Elkészítés: A pulykamellet a garam masala fűszerkeverékkel, ill. sóval es borssal fűszerezzük, majd egy forró serpenyőben, egy kevés olívaolajon minden oldalát kissé megpirítjuk, hogy egy kis kérget kapjon. Ezután a húst 120 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük, es kb. 45 percig sütjük. A rizst enyhen sós vízben megfőzzük, majd ha elkészült, belekeverjük a kimagozott, apróra vágott datolyát és a felkockázott ananászt, valamint a felaprított koriander felét. A pulykamell tetejét megkenjük mézzel, és megszórjuk a durvára tört chipsszel. A pulykamellet felszeleteljük és a tányérokra szedett rizzsel tálaljuk. Végül meghintjük a maradék korianderrel.
Elkészítési idő: 1 óra (előkészítési idő: 15 perc, párolási és főzési idő: 45 perc), nehézségi fok: közepes.
HOZZÁVALÓK 4 FŐ RÉSZÉRE
35 dkg Almare Seafood garnéla, natúr
45 dkg Gourmet tésztakülönlegesség, spenótos fettuccine
4 ek. Castello olívaolaj
5 gerezd zúzott fokhagyma
1 db friss, kimagozott chilipaprika
40 dkg darabolt koktélparadicsom
ízlés szerint Gourmet só (sóőrlő)
ízlés szerint Le Gusto fekete bors (fűszermalom)
ízlés szerint friss, apróra vágott petrezselyem
ízlés szerint friss, apróra vágott kapor
Elkészítés: Egy nagy lábasban sós vizet forralunk. Beletesszük a tésztát, és 8−10 percig főzzük, amíg éppen csak megpuhul (al dente). Leszűrjük. Közben egy nagy serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat. Beletesszük a fokhagymát és aranysárgára pirítjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott chilit. Sóval, borssal ízesítjük. Hozzáadjuk a rákokat, és kb. 2 percig pirítjuk, amíg rózsaszínűek lesznek. A tésztát előmelegített tálalóedénybe tesszük, gondosan összekeverjük a rákokkal és a félbe vagy negyedekre vágott koktélparadicsommal, megszórjuk petrezselyemmel és kaporral. Azonnal tálaljuk.
Elkészítési idő: 30 perc, nehézségi fok: könnyű.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.