Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Praktikus

3 tuti praktika, amivel megakadályozhatjuk, hogy a házi pesto megbarnuljon

Pesto
A pesto íze és illata semmihez sem hasonlítható, a mediterrán konyháért rajongók szerint egyenesen ellenállhatatlan. Egyszerű elkészíteni, de ha nem használjuk fel azonnal, könnyen megbarnulhat. Eláruljuk, mit kell tenned, hogy tovább megőrizze élénk színét.

A házi pestóhoz nem kell más, csak bazsalikom, fokhagyma, fenyőmag, só és bors, Pecorino sajt és olívaolaj. A hozzávalókat egy konyhai robotgépben pépesítjük, és a kész szószt legtöbbször azonnal felhasználjuk. A maradékot üvegbe vagy műanyag edénybe tároljuk.

Ha készítettél már pestót, akkor biztosan tapasztaltad, hogy az élénkzöld színe pár nap után halványbarnára változik. Ilyenkor a szósz nem romlik meg, az íze is ugyanolyan finom, egyszerűen csak a bazsalikom érzékenysége miatt megbarnul, ha túl sokáig van levegőn.

Egyszerű elkészíteni, de ha nem használjuk fel azonnal, könnyen megbarnulhat /Fotó: Shutterstock
Egyszerű elkészíteni, de ha nem használjuk fel azonnal, könnyen megbarnulhat /Fotó: Shutterstock

Szerencsére van néhány praktika, amelyek segítségével a pesto megőrzi szép színét.

Az első lehetőség:keverjünk egy kis spenótot a bazsalikomlevelek közé. A spenót kevésbé érzékeny, így segít, hogy a pesto tovább élénk zöld maradjon.

A másik módszer: ez azoknak is tökéletes, akik nem szeretik a spenót erőteljes ízét. Ebben az esetben a levegőt tartjuk távol a bazsalikomtól úgy, hogy a pesto tetejét vékonyan bekenjük olívaolajjal.

A harmadik praktika: megelőzhető a barnulás úgy is, hogy folpackkal lefedhetjük a pestót. Ilyenkor csak arra figyeljünk, hogy a fólia ne érintkezzen az edény falával.

Mindhárom módszer megakadályozza a pesto oxidálódását, és meglepően sokáig megőrzi élénkzöld színét.

Ajánljuk még:

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.