Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Mákos guba  recept
Mákos guba
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Praktikus

3 tuti praktika, amivel megakadályozhatjuk, hogy a házi pesto megbarnuljon

Pesto
A pesto íze és illata semmihez sem hasonlítható, a mediterrán konyháért rajongók szerint egyenesen ellenállhatatlan. Egyszerű elkészíteni, de ha nem használjuk fel azonnal, könnyen megbarnulhat. Eláruljuk, mit kell tenned, hogy tovább megőrizze élénk színét.

A házi pestóhoz nem kell más, csak bazsalikom, fokhagyma, fenyőmag, só és bors, Pecorino sajt és olívaolaj. A hozzávalókat egy konyhai robotgépben pépesítjük, és a kész szószt legtöbbször azonnal felhasználjuk. A maradékot üvegbe vagy műanyag edénybe tároljuk.

Ha készítettél már pestót, akkor biztosan tapasztaltad, hogy az élénkzöld színe pár nap után halványbarnára változik. Ilyenkor a szósz nem romlik meg, az íze is ugyanolyan finom, egyszerűen csak a bazsalikom érzékenysége miatt megbarnul, ha túl sokáig van levegőn.

Egyszerű elkészíteni, de ha nem használjuk fel azonnal, könnyen megbarnulhat /Fotó: Shutterstock
Egyszerű elkészíteni, de ha nem használjuk fel azonnal, könnyen megbarnulhat /Fotó: Shutterstock

Szerencsére van néhány praktika, amelyek segítségével a pesto megőrzi szép színét.

Az első lehetőség:keverjünk egy kis spenótot a bazsalikomlevelek közé. A spenót kevésbé érzékeny, így segít, hogy a pesto tovább élénk zöld maradjon.

A másik módszer: ez azoknak is tökéletes, akik nem szeretik a spenót erőteljes ízét. Ebben az esetben a levegőt tartjuk távol a bazsalikomtól úgy, hogy a pesto tetejét vékonyan bekenjük olívaolajjal.

A harmadik praktika: megelőzhető a barnulás úgy is, hogy folpackkal lefedhetjük a pestót. Ilyenkor csak arra figyeljünk, hogy a fólia ne érintkezzen az edény falával.

Mindhárom módszer megakadályozza a pesto oxidálódását, és meglepően sokáig megőrzi élénkzöld színét.

Ajánljuk még:

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.