Rigó Jancsi, ahogy mi szeretjük
Klasszikus grízgaluska leves
Kínai szezámmagos csirke
Dödölle - az eredeti recept
Hagymás rostélyos
Finomfőzelék
Kapros tökfőzelék virslivel
Körömpörkölt csülökkel
Babgulyás
Csupacsokis brownie
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Vadas marha
Klasszikus kuglóf
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Rakott zöldbab darált hússal
Klasszikus stíriai metélt
Dubarry-csirkemell
Mézes-mustáros csirkemell
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Praktikus

3 tuti praktika, amivel megakadályozhatjuk, hogy a házi pesto megbarnuljon

Pesto
A pesto íze és illata semmihez sem hasonlítható, a mediterrán konyháért rajongók szerint egyenesen ellenállhatatlan. Egyszerű elkészíteni, de ha nem használjuk fel azonnal, könnyen megbarnulhat. Eláruljuk, mit kell tenned, hogy tovább megőrizze élénk színét.

A házi pestóhoz nem kell más, csak bazsalikom, fokhagyma, fenyőmag, só és bors, Pecorino sajt és olívaolaj. A hozzávalókat egy konyhai robotgépben pépesítjük, és a kész szószt legtöbbször azonnal felhasználjuk. A maradékot üvegbe vagy műanyag edénybe tároljuk.

Ha készítettél már pestót, akkor biztosan tapasztaltad, hogy az élénkzöld színe pár nap után halványbarnára változik. Ilyenkor a szósz nem romlik meg, az íze is ugyanolyan finom, egyszerűen csak a bazsalikom érzékenysége miatt megbarnul, ha túl sokáig van levegőn.

Egyszerű elkészíteni, de ha nem használjuk fel azonnal, könnyen megbarnulhat /Fotó: Shutterstock
Egyszerű elkészíteni, de ha nem használjuk fel azonnal, könnyen megbarnulhat /Fotó: Shutterstock

Szerencsére van néhány praktika, amelyek segítségével a pesto megőrzi szép színét.

Az első lehetőség:keverjünk egy kis spenótot a bazsalikomlevelek közé. A spenót kevésbé érzékeny, így segít, hogy a pesto tovább élénk zöld maradjon.

A másik módszer: ez azoknak is tökéletes, akik nem szeretik a spenót erőteljes ízét. Ebben az esetben a levegőt tartjuk távol a bazsalikomtól úgy, hogy a pesto tetejét vékonyan bekenjük olívaolajjal.

A harmadik praktika: megelőzhető a barnulás úgy is, hogy folpackkal lefedhetjük a pestót. Ilyenkor csak arra figyeljünk, hogy a fólia ne érintkezzen az edény falával.

Mindhárom módszer megakadályozza a pesto oxidálódását, és meglepően sokáig megőrzi élénkzöld színét.

Ajánljuk még:

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.