3 tuti praktika, amivel megakadályozhatjuk, hogy a házi pesto megbarnuljon

A házi pestóhoz nem kell más, csak bazsalikom, fokhagyma, fenyőmag, só és bors, Pecorino sajt és olívaolaj. A hozzávalókat egy konyhai robotgépben pépesítjük, és a kész szószt legtöbbször azonnal felhasználjuk. A maradékot üvegbe vagy műanyag edénybe tároljuk.
Ha készítettél már pestót, akkor biztosan tapasztaltad, hogy az élénkzöld színe pár nap után halványbarnára változik. Ilyenkor a szósz nem romlik meg, az íze is ugyanolyan finom, egyszerűen csak a bazsalikom érzékenysége miatt megbarnul, ha túl sokáig van levegőn.
Szerencsére van néhány praktika, amelyek segítségével a pesto megőrzi szép színét.
Az első lehetőség:keverjünk egy kis spenótot a bazsalikomlevelek közé. A spenót kevésbé érzékeny, így segít, hogy a pesto tovább élénk zöld maradjon.
A másik módszer: ez azoknak is tökéletes, akik nem szeretik a spenót erőteljes ízét. Ebben az esetben a levegőt tartjuk távol a bazsalikomtól úgy, hogy a pesto tetejét vékonyan bekenjük olívaolajjal.
A harmadik praktika: megelőzhető a barnulás úgy is, hogy folpackkal lefedhetjük a pestót. Ilyenkor csak arra figyeljünk, hogy a fólia ne érintkezzen az edény falával.
Mindhárom módszer megakadályozza a pesto oxidálódását, és meglepően sokáig megőrzi élénkzöld színét.
Ajánljuk még:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.