Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Minestrone recept
Minestrone
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Mákos guba  recept
Mákos guba
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Garantáltan csomómentes és sűrű lesz a mártás és a leves, amennyiben mindig az étel jellegének megfelelő módszert választod. Adunk néhány jó ötletet hozzá.

A víz elfőzése
A paradicsom-, illetve egyéb zöldségmártásokat főzd levessel felöntve félig puhára, majd ezután fedő nélkül, magas hőfokon kb. 10 percig, hogy a hozzáadott víz nagy része elpárologjon. Így a szósz sűrű lesz és aromás. Kiváló például pizzatésztára kenve vagy csirke mellé.

Pirított kenyérrel
Ha tejszínes mártást készítesz, 10 dkg apróra vágott, szikkadt kenyeret piríts meg vajban, majd öntsd fel 2,5-2,5 dl tejszínnel meg levessel! Forrald fel és pépesítsd! Ízlés szerint főzhetsz bele gombát vagy zöldségeket. Sóval, borssal, zöld fűszerekkel, curryvel vagy mustárral ízesítsd!

Püréporral
Egytálételbe, főzelékbe és raguba rántás helyett inkább szórj burgonyapüréport! Kb. 1/2 literhez számíts 4 evőkanálnyit, amit állandó keverés mellett adj a forrásban lévő ételhez! Húzd félre, hagyd rövid ideig duzzadni, majd újra keverd meg!

Vajas liszttel
Ha nem elég sűrű pl. a gyümölcsleves vagy a pecsenyelé, 1 : 1 arányban gyúrj össze lisztet meg vajat, majd formálj belőle kis golyókat, és egyenként keverd a forró ételbe! 1-1 ek liszttel és vajjal kb. 5 dl sűríthető be. A maradékot le is fagyaszthatod. Kb. 3 hónapig áll el.

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.