A tökéletes flódni recept
A tökéletes flódni
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Garantáltan csomómentes és sűrű lesz a mártás és a leves, amennyiben mindig az étel jellegének megfelelő módszert választod. Adunk néhány jó ötletet hozzá.

A víz elfőzése
A paradicsom-, illetve egyéb zöldségmártásokat főzd levessel felöntve félig puhára, majd ezután fedő nélkül, magas hőfokon kb. 10 percig, hogy a hozzáadott víz nagy része elpárologjon. Így a szósz sűrű lesz és aromás. Kiváló például pizzatésztára kenve vagy csirke mellé.

Pirított kenyérrel
Ha tejszínes mártást készítesz, 10 dkg apróra vágott, szikkadt kenyeret piríts meg vajban, majd öntsd fel 2,5-2,5 dl tejszínnel meg levessel! Forrald fel és pépesítsd! Ízlés szerint főzhetsz bele gombát vagy zöldségeket. Sóval, borssal, zöld fűszerekkel, curryvel vagy mustárral ízesítsd!

Püréporral
Egytálételbe, főzelékbe és raguba rántás helyett inkább szórj burgonyapüréport! Kb. 1/2 literhez számíts 4 evőkanálnyit, amit állandó keverés mellett adj a forrásban lévő ételhez! Húzd félre, hagyd rövid ideig duzzadni, majd újra keverd meg!

Vajas liszttel
Ha nem elég sűrű pl. a gyümölcsleves vagy a pecsenyelé, 1 : 1 arányban gyúrj össze lisztet meg vajat, majd formálj belőle kis golyókat, és egyenként keverd a forró ételbe! 1-1 ek liszttel és vajjal kb. 5 dl sűríthető be. A maradékot le is fagyaszthatod. Kb. 3 hónapig áll el.

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.