A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Körömpörkölt csülökkel
Kapros tökfőzelék virslivel
Babgulyás
Tárkonyos csirkeraguleves
Rakott zöldbab darált hússal
Vadas marha
Klasszikus kuglóf
Mákos guba
Klasszikus grízgaluska leves
Kínai szezámmagos csirke
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Tojásos nokedli fejes salátával
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Dödölle - az eredeti recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Klasszikus stíriai metélt
Mézes-mustáros csirkemell
Káposztás tészta egyszerűen
Praktikus

Napi praktika: 9 zseniális fagyasztós trükk, amit imádni fogsz!

Fagyasztás
Sorozatunkban olyan konyhai praktikákból szemezgetünk, amelyeket ti, kedves olvasók küldtetek be, gondolván, hogy esetleg mások is jó hasznát veszik majd egy-egy általatok kipróbált, jól bevált trükknek. Most a fagyasztás-témakörében született tippekből szedtünk össze egy csokorravalót!
  1. Lényegesen lassabban ég a gyertya, ha az első használat előtt néhány órára a fagyasztóba teszed.
  2. Nem fog könnyezni a szemed, ha a tormát fagyasztott állapotban reszeled le.
  3. A vendégségből megmaradt, jégkockatartóban lefagyasztott vörösbort vagy fehérbort tehetjük bóléba, teába, meleg nyári estéken pedig hűsítő fröccsöt készíthetünk belőlük egy kis szódával.
  4. A margarint alufóliába csomagolva hónapokig tárolhatunk a fagyasztóban, minőségi károsodás nálkül.
  5. Lágy sajtot könnyebben tudsz reszelni, ha rövid időre beteszed a fagyasztóba.
  6. Maradék cukros darált diót vagy mákot nem dobj ki! Tedd alufóliába, a fagyasztóban hónapokig eláll, nem fagy meg, nem avasodik meg, bármikor "feljavíthatsz" vele egy kis maradék tésztát, palacsintát!
  7. A kifacsart, félbevágott citrom héját lefagyasztom, így sütikbe könnyű belereszelni.
  8. A megmaradt tojásfehérjét érdemes lefagyasztani úgy, hogy a doboz tetejére ráírjuk, hány fehérje van benne. Így később felhasználható pl. néger kockához, fehér püspök-kenyérhez.
  9. A zöldfűszereket, petrezselymet, zellert, stb. ledarálva, vagy apróra vágva, bevizezett jégkockatartóba teszem, így fagyasztom le. Egy kocka elég egy levesbe, könnyen kezelhető, helytakarékos.

Cikkeink a témában:

még több napi praktika itt >>>

ha neked is van olyan konyhai praktikád, amit szívesen megiosztanál másokkal - küldd be, és mi közzétesszük!

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.