Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Minestrone recept
Minestrone
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Az egyes fajták más és más ételeket tesznek még finomabbá. Segítünk abban, hogy melyik mihez illik!
Balzsamecet

A balzsamecet az olaszországi Modena városában „született”. Szőlőmustból forralják, majd az érési folyamat első, 12 éves szakasza után palackozzák. Érési ideje folyamatos, ára a korával egyenes arányban nő. A jó minőségű balzsamecet ára igen borsos, de számos olyan, megfizethetőbb változat létezik, amely az eredetihez hasonló ízélményt nyújt. Egyszerűen locsolj belőle egy keveset az ételre, vagy használd szószok, mártásalapok elkészítésekor.

Muffin, kalács, pite, képviselőfánk - így készülnek a legjobb házi tészták >>>

Ehhez ajánljuk: Friss salátakeverékekhez, rizottókhoz, fűszeres sültekhez, vadhúsos ételekhez, fűszeres zöldséglekvárokhoz, házi ketchuphoz, zöldségkrémlevesekhez, különféle zöldségkrémekkel megkent kétszersültekre csepegtetve.

Tudtad-e? A balzsamecet zamatát nagyban meghatározza, hogy milyen fából készült a hordó, amelyben érlelték.

Borecet

A bor alkoholtartalmát ecetsavvá alakító erjedési folyamat végeredményeként létrejövő borecet rendkívül egészséges, a vörösborecetet például sokáig gyógyszerként használták. A sokoldalúan felhasználható konyhai alapanyagot vörös- vagy fehérborból készítik.

Rántva, buggyantva, sütve: a legjobb lusta, nyári reggelik tojással >>>

Ehhez ajánljuk: Tésztás egytálételekhez, babbal készült fogásokhoz, hideg és meleg salátákhoz, pácokhoz, salátaöntetekhez.

Almaecet

A fogyókúrázók biztosan jól ismerik ezt az erős és jellegzetes ízű folyadékot. A legtöbb fogáshoz néhány cseppnyi is elég belőle.

Ehhez ajánljuk: Gomba- vagy sajtsalátához, nyers zöldségtálakhoz, szárnyashúsból készült ételekhez, sült halakhoz.

Kókuszzsír, vaj, olaj, margarin - melyiket mire használjuk? >>>

Rizsecet

Az alacsony savtartalmú ecetfajtának több változata létezik, és már hazánkban is beszerezhető.

Ehhez használjuk: Az ázsiai konyha szerelmesei a szusi készítésekor a rizshez keverhetik, de a csípős-savanyú levesek összeállításakor is felhasználhatják.

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.