Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Puncstorta  recept
Puncstorta
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Praktikus

Így lesz a nyári cukkiniből télen is finom fogás

Így tedd el a cukkinit télire /Fotó: Shutterstock
A természet és persze a kertek a nyári hónapokban ajándékoznak meg minket a legtöbb és legfinomabb zöldségekkel. Jó lenne az év többi napján, minden évszakban élvezni ezeket az ízeket, és van is rá megoldás, hogy konzerváljuk a nyarat a téli hónapokra!

Nem minden zöldség és gyümölcs terem egész évben, a legtöbbet szinte csak hetekig élvezhetjük, így nem csoda, hogy már régen rájöttek arra az emberek, hogy ha nem akarnak egy évet várni az eperre vagy a barackra, akkor valahogy tartósítaniuk kell azokat. Legyen szó befőttről, lekvárról, kompótról vagy szörpről, számtalan formában eltehetjük télire a nyári termést, azonban nemcsak gyümölcsök, hanem zöldségek is kerülhetnek a befőttesüvegbe!

Így tedd el a cukkinit télire /Fotó: Shutterstock
Így tedd el a cukkinit télire /Fotó: Shutterstock

Tedd el a cukkinit télire!

Aki annyira szerencsés, hogy van konyhakertje, vagy az egyik ismerősétől kapott egy nagyobb adag, friss és zamatos házi cukkinit, akkor jogosan merülhet fel a kérdés, mégis hogyan tudná ezt a zsenge zöldséget hosszan eltartani? A cukkini remekül tartósítható és még sok munka sincsen vele, ráadásul ezzel a módszerrel akár a téli hónapokban is rendelkezésedre áll majd az ízletes zöldség, ha finom ételeket készítenél.

Hogyan tegyem el télire a cukkinit?

A cukkiniből készülhet lekvár, krém vagy akár "befőtt" is. Megpróbálhatjuk lefagyasztani is, de mivel magas a nedvességtartalma, a felolvasztás után már nem lesz friss, roppanós. Az egyik legjobb megoldás, ha "befőttként" teszed el, és így akár ízletes rántott cukkinit is készíthetsz a télen.

Ezzel a módszerrel gyerekjáték eltenni a cukkinit /Fotó: Shutterstock
Ezzel a módszerrel gyerekjáték eltenni a cukkinit /Fotó: Shutterstock

Így készül a cukkinibefőtt

A cukkinibefőtthöz mindössze cukkinire, vízre, sóra és citromsavra lesz szükség. A cukkinit meghámozzuk és felkarikázzuk, majd a szeleteket előzőleg teljesen csírátlanított befőttesüvegbe tesszük. Az üveget feltöltjük vízzel, hogy ellepje a cukkiniszeleteket, hozzáadjuk a sót ízlés szerint és a 1/2 kávéskanál citromsavat. Az üveget lezárjuk és 30 percre 100 Celsius-fokos dunsztba tesszük: a lezárt beffőtesüvegeket egy nagyobb fazékba pakoljuk, feltöltjük vízzel és felfőzzük. Ha kész, hagyjuk kihűlni – írja a Ripost.

Borítókép: Shutterstock

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.