A minőségi borokat beteheted a hűtőszekrénybe. A fehérek azonban ne legyenek hidegebbek 5 foknál, máskülönben a bukéjuk bánja. A fiatal fehérborokat ellenben gond nélkül lehűtheted a fagyasztóban. A nehéz vörösborokat nem szabad 8–10 fok alatti hőmérsékletre hűteni, mert a túlzott hidegtől savanyú ízt kaphatnak.
Ha gyakran borozgatsz, mindig legyen készenlétben a fagyasztóban egy újrafelhasználható hűtőmandzsetta. Egyszerűen csak húzd a boltból hazavitt palackra! 5-10 perc alatt lehűti, majd órákon át hidegen tartja az italt.
Az eleve hideg bor tovább hűvösen marad az asztalon rozsdamentes fémből vagy mázatlan kerámiából készült, illetve dupla falú akril borhűtőben. Ezekbe jégkockát is tehetsz. A cserépedényt használat előtt áztasd be kb. fél órára. A porózus anyag által felszívott víz a melegben folyamatosan párolog, ami hőelvonással jár, ezért még a legnagyobb kánikulában is pincehidegen tartja a palack bort.
Váratlan vendégek érkeztek és nincs behűtött borod? Tölts meg jéggel egy edényt (még jobb a fémvödör), önts rá hideg vizet, keverj bele akár többmaréknyi sót, majd állítsd bele a bontatlan palackot! A só miatt gyorsabban olvad a jég, és rövid idő alatt érvényesül a hűtő hatás, amelyet a palack időnkénti finom mozgatásával is siettethetsz.
A szeptember 5-8. között megrendezésre kerülő 28. Budapest Borfesztivál remek alkalom arra, hogy kiváló borokat kóstoljunk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.