Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Mákos guba  recept
Mákos guba
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Praktikus

Így hűtsd be nyáron a bort!

bor
Nyáron különösen jólesik egy pohár bor grillezéskor és vacsorához, vagy egyszerűen csak még szebbé tesz egy hangulatos nyári estét. Hőségben a borokat általában a szokásosnál 2-3 fokkal hidegebben kell kínálni, hiszen már kitöltéskor, majd a pohárban is nagyon gyorsan felmelegszenek. Kánikulában még a kevésbé savas, nehezebb vörösborokat sem kötelező az előírt szobahőmérsékleten fogyasztani. Ismerd meg a profik módszereit!

Hűtőszekrény és fagyasztó

A minőségi borokat beteheted a hűtőszekrénybe. A fehérek azonban ne legyenek hidegebbek 5 foknál, máskülönben a bukéjuk bánja. A fiatal fehérborokat ellenben gond nélkül lehűtheted a fagyasztóban. A nehéz vörösborokat nem szabad 8–10 fok alatti hőmérsékletre hűteni, mert a túlzott hidegtől savanyú ízt kaphatnak.

Borhűtő mandzsetta

Ha gyakran borozgatsz, mindig legyen készenlétben a fagyasztóban egy újrafelhasználható hűtőmandzsetta. Egyszerűen csak húzd a boltból hazavitt palackra! 5-10 perc alatt lehűti, majd órákon át hidegen tartja az italt.

Asztali borhűtő

Az eleve hideg bor tovább hűvösen marad az asztalon rozsdamentes fémből vagy mázatlan kerámiából készült, illetve dupla falú akril borhűtőben. Ezekbe jégkockát is tehetsz. A cserépedényt használat előtt áztasd be kb. fél órára. A porózus anyag által felszívott víz a melegben folyamatosan párolog, ami hőelvonással jár, ezért még a legnagyobb kánikulában is pincehidegen tartja a palack bort.

Jegesvödör

Váratlan vendégek érkeztek és nincs behűtött borod? Tölts meg jéggel egy edényt (még jobb a fémvödör), önts rá hideg vizet, keverj bele akár többmaréknyi sót, majd állítsd bele a bontatlan palackot! A só miatt gyorsabban olvad a jég, és rövid idő alatt érvényesül a hűtő hatás, amelyet a palack időnkénti finom mozgatásával is siettethetsz.

A szeptember 5-8. között megrendezésre kerülő 28. Budapest Borfesztivál remek alkalom arra, hogy kiváló borokat kóstoljunk.

KIDERÜLT: INNEN KAPTA A NEVÉT AZ IRSAI OLIVÉR >>>

A VILÁGHÓDÍTÓ ZÖLD VELTELINI >>>

MINDEN ÉTELHEZ PASSZOL, ÉS ÍZIG-VÉRIG MAGYAR - BEMUTATJUK A FURMINTOT! >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.