Minestrone recept
Minestrone
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mákos guba  recept
Mákos guba
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Csörögefánk recept
Csörögefánk
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Praktikus

Így hűtsd be nyáron a bort!

bor
Nyáron különösen jólesik egy pohár bor grillezéskor és vacsorához, vagy egyszerűen csak még szebbé tesz egy hangulatos nyári estét. Hőségben a borokat általában a szokásosnál 2-3 fokkal hidegebben kell kínálni, hiszen már kitöltéskor, majd a pohárban is nagyon gyorsan felmelegszenek. Kánikulában még a kevésbé savas, nehezebb vörösborokat sem kötelező az előírt szobahőmérsékleten fogyasztani. Ismerd meg a profik módszereit!

Hűtőszekrény és fagyasztó

A minőségi borokat beteheted a hűtőszekrénybe. A fehérek azonban ne legyenek hidegebbek 5 foknál, máskülönben a bukéjuk bánja. A fiatal fehérborokat ellenben gond nélkül lehűtheted a fagyasztóban. A nehéz vörösborokat nem szabad 8–10 fok alatti hőmérsékletre hűteni, mert a túlzott hidegtől savanyú ízt kaphatnak.

Borhűtő mandzsetta

Ha gyakran borozgatsz, mindig legyen készenlétben a fagyasztóban egy újrafelhasználható hűtőmandzsetta. Egyszerűen csak húzd a boltból hazavitt palackra! 5-10 perc alatt lehűti, majd órákon át hidegen tartja az italt.

Asztali borhűtő

Az eleve hideg bor tovább hűvösen marad az asztalon rozsdamentes fémből vagy mázatlan kerámiából készült, illetve dupla falú akril borhűtőben. Ezekbe jégkockát is tehetsz. A cserépedényt használat előtt áztasd be kb. fél órára. A porózus anyag által felszívott víz a melegben folyamatosan párolog, ami hőelvonással jár, ezért még a legnagyobb kánikulában is pincehidegen tartja a palack bort.

Jegesvödör

Váratlan vendégek érkeztek és nincs behűtött borod? Tölts meg jéggel egy edényt (még jobb a fémvödör), önts rá hideg vizet, keverj bele akár többmaréknyi sót, majd állítsd bele a bontatlan palackot! A só miatt gyorsabban olvad a jég, és rövid idő alatt érvényesül a hűtő hatás, amelyet a palack időnkénti finom mozgatásával is siettethetsz.

A szeptember 5-8. között megrendezésre kerülő 28. Budapest Borfesztivál remek alkalom arra, hogy kiváló borokat kóstoljunk.

KIDERÜLT: INNEN KAPTA A NEVÉT AZ IRSAI OLIVÉR >>>

A VILÁGHÓDÍTÓ ZÖLD VELTELINI >>>

MINDEN ÉTELHEZ PASSZOL, ÉS ÍZIG-VÉRIG MAGYAR - BEMUTATJUK A FURMINTOT! >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.