Forralt bor egyszerűen recept
Forralt bor egyszerűen
Karácsonyi bejgli recept
Karácsonyi bejgli
Lilahagymás-majonézes krumplisaláta recept
Lilahagymás-majonézes krumplisaláta
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Lencsefőzelék recept
Lencsefőzelék
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Mákos guba  recept
Mákos guba
Klasszikus töltött káposzta recept
Klasszikus töltött káposzta
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
A tökéletes flódni recept
A tökéletes flódni
Tárkonyos csirkeraguleves gazdagon recept
Tárkonyos csirkeraguleves gazdagon
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Lencsegulyás recept
Lencsegulyás
Elronthatatlan sajtos pogácsa recept
Elronthatatlan sajtos pogácsa
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
30 perces sajtos rúd recept
30 perces sajtos rúd
A leveskockákban koncentráltan találhatók meg a zöldségek és fűszerek zamata, ami sokat ad az ételek ízéhez, ám a bolti változatok a természetes összetevők mellett számos mesterséges anyagot is tartalmaznak, amit viszont nem biztos, hogy jó bevinni a szervezetünkbe. A házilag készített kockákba még tartósítószer sem kell, mégis hónapokig eláll.

Sokan szívesen ízesítenek leveskockával, hiszen gyorsan kellemes ízt kölcsönöz az ételnek. Megmutatjuk, hogyan készíthetjük el házilag, így pontosan olyan ízt kaphatunk, amilyenre vágyunk.

Házi leveskocka (Fotó: Shutterstock)
Házi leveskocka (Fotó: Shutterstock)
  1. Első lépésként válogassunk össze olyan zöldségeket, amelyeket az elkészíteni kívánt leveshez használni szeretnénk! A leveskockához ízlésünknek megfelelően használhatunk vöröshagymát, fokhagymát, sárgarépát, fehérrépát, zellert, zöldpaprikát, de akár kelkáposztát is.
  2. A fűszerezéshez elegendő lehet só és bors, de tehetünk a kockába szárított kakukkfüvet, majoránnát vagy petrezselymet is.
  3. Miután kiválogattuk a zöldségeket, mossuk és pucoljuk meg azokat! Használjunk olyan arányokat, ami az ízlésünknek megfelelő! Ezután vágjuk fel az összetevőket apró darabokra, de a legegyszerűbb, ha zöldségaprítót használunk!
  4. Öntsünk olajat egy lábasba, melegítsük fel és kezdjük el rajta dinsztelni a zöldségeket! Ilyenkor megszórhatjuk azokat sóval, borssal vagy az általunk választott fűszerekkel.
  5. Ha túl kevés az olaj, rakhatunk még hozzá. Ezt követően öntsük fel vízzel a zöldségeket és hagyjuk párolódni közel fél óráig. Az idő az összetevőktől és a mennyiségtől függően változhat. Időnkét kevergessük meg és ellenőrizzük a zöldségek állagát!
  6. Ha kész vagyunk, hagyjuk hűlni a zöldségeket, és amennyiben túl darabosnak találjuk, botmixerrel pürésítsük! Ezután nincs más dolgunk, mint külön adagokban eltenni!
  7. Ehhez több megoldás közül választhatunk. A legegyszerűbb megoldás, ha jégkockatartót használunk. Porciózzuk ki a zöldséget, majd tegyük a fagyasztóba! Még két praktikus és pénztárcabarát megoldást találsz a Borsonline cikkében, ebben a cikkben pedig egy pontos receptet is adunk hozzá!

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.