A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Párolt lilakáposzta  recept
Párolt lilakáposzta
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Csikós tokány recept
Csikós tokány
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Puncstorta  recept
Puncstorta
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Praktikus

Így készül a tökéletes házi kenyérlángos - fotók lépésről lépésre

Fesztiválok, rendezvények, felvonulások és mulatságok elmaradhatatlan gasztroélménye az illatos, forró, gőzölgő kenyérlángos. Az éhes ember képes akár órákat is sorban állni, hogy megkaparintson egy ilyen finomságot, pedig ez az étel is sokkal jobb, ha otthon, házilag készítjük.

Kenyérlángos, langalló, tök pompos - számtalan névre hallgat ez a laktató csoda, és rengeteg ízvariációban is létezik. A klasszikus recept szerint tejföllel, szalonnával, jó fokhagymásan kell készíteni. Íme:

Hozzávalók (körülbelül 10 szelethez):

A tésztához:

500 g liszt
1 ek só
1 ek cukor
10 g szárított élesztő
300 ml víz

A tetejére:

2 pohár tejföl
2-3 gerezd fokhagyma
2 fej lila hagyma
ízlés szerinti mennyiségű kolbász és/vagy kolozsvári szalonna
300 g sajt

bors

Elkészítése:

1. Az összes szárazanyagot öntsük egy keverőtálba, majd adjuk hozzá a langyos vizet.

2. Dolgozzuk össze kézzel vagy habverő dagasztókarjaival, majd egy órát hagyjuk meleg helyen megkelni.

2. Miután megkelt, kicsit dolgozzuk át a tésztát – akár egy kis liszttel, ha szükséges –, és terítsük sütőpapírral bélelt tepsibe. Hagyjuk meleg helyen, míg felaprítjuk a rávalókat, addig a tészta is „belenő” a tepsibe.

3. Először kenjük meg a fokhagymás tejföllel, majd egy kicsit sózzuk és borsozzuk meg, szórjuk rá a kolbászt, a szalonnát és a lilahagyma-szeleteket, végül hintsük meg reszelt sajttal.

4. Előmelegített sütőben süssük kb. 20 percig.

Elkészítési idő: 80–90 perc

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.