Mirinda-szelet recept
Mirinda-szelet
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Csülkös bableves, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Csülkös bableves, ahogy Gáspár Bea készíti
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Minestrone recept
Minestrone
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Mákos guba  recept
Mákos guba
Az eredeti Baklava  recept
Az eredeti Baklava
Praktikus

Így készül a tökéletes házi kenyérlángos - fotók lépésről lépésre

Fesztiválok, rendezvények, felvonulások és mulatságok elmaradhatatlan gasztroélménye az illatos, forró, gőzölgő kenyérlángos. Az éhes ember képes akár órákat is sorban állni, hogy megkaparintson egy ilyen finomságot, pedig ez az étel is sokkal jobb, ha otthon, házilag készítjük.

Kenyérlángos, langalló, tök pompos - számtalan névre hallgat ez a laktató csoda, és rengeteg ízvariációban is létezik. A klasszikus recept szerint tejföllel, szalonnával, jó fokhagymásan kell készíteni. Íme:

Hozzávalók (körülbelül 10 szelethez):

A tésztához:

500 g liszt
1 ek só
1 ek cukor
10 g szárított élesztő
300 ml víz

A tetejére:

2 pohár tejföl
2-3 gerezd fokhagyma
2 fej lila hagyma
ízlés szerinti mennyiségű kolbász és/vagy kolozsvári szalonna
300 g sajt

bors

Elkészítése:

1. Az összes szárazanyagot öntsük egy keverőtálba, majd adjuk hozzá a langyos vizet.

2. Dolgozzuk össze kézzel vagy habverő dagasztókarjaival, majd egy órát hagyjuk meleg helyen megkelni.

2. Miután megkelt, kicsit dolgozzuk át a tésztát – akár egy kis liszttel, ha szükséges –, és terítsük sütőpapírral bélelt tepsibe. Hagyjuk meleg helyen, míg felaprítjuk a rávalókat, addig a tészta is „belenő” a tepsibe.

3. Először kenjük meg a fokhagymás tejföllel, majd egy kicsit sózzuk és borsozzuk meg, szórjuk rá a kolbászt, a szalonnát és a lilahagyma-szeleteket, végül hintsük meg reszelt sajttal.

4. Előmelegített sütőben süssük kb. 20 percig.

Elkészítési idő: 80–90 perc

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.