Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Mákos guba  recept
Mákos guba
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Minestrone recept
Minestrone
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Praktikus

Ha megfogadod ezeket a tanácsokat, az ételeid egyenletesen fognak sülni

Sütő
Sütés közben nem nyitogatjuk a sütő ajtaját! Ismerős a figyelmeztetés? Az ok egyszerű: minden alkalommal, amikor kinyitjuk az ajtót, kb. ötven százalékkal csökken a sütő hőmérséklete, így az étel elkészítése sokkal tovább tarthat. De ha azt látjuk, hogy a készülő étel nem egyenletesen sül, muszáj közbeavatkozni.

Hiába a szuper légkeveréses sütők, amikben elvileg egyenletesen melegszik az étel, a mindennapok során kiderül, hogy ez nem egészen így van. Még a csúcskategóriás, modern sütőkben is vannak melegebb területek. Ezért lehet, hogy míg a piskóta egyik fele tökéletes aranysárga, a másik fele már barna színben pompázik… Hogy ezt elkerüljük, meg kell forgatni az edényt a sütőben.

A nagy méretű serpenyők, tepsik vagy sütőlapok képesek blokkolni a levegő áramlását, így ezeket mindenképpen forgassuk át kb. a sütési idő felénél. A kisebb edények körül jobb a levegő keringése, de ettől függetlenül érdemes ezeket is megfordítani. Csak azon ételek készítésénél tartsuk be a kinyitni tilos szabályt, amelyeknél fontos, hogy a sütés közben keletkező gőz ne távozzon – például sajttorta készítésekor.

+1 TIPP

Ne csak a serpenyőket, tepsiket forgassuk el 180 fokkal, hanem a sütési szinteket is cserélgessük! Ha az alsó rácson kezdtük a sütést a sütési idő második felére helyezzük az edényt az alsó rácsra, és fordítva.

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.