Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen recept
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Birsalmabefőtt recept
Birsalmabefőtt
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Praktikus

Ha megfogadod ezeket a tanácsokat, az ételeid egyenletesen fognak sülni

Sütő
Sütés közben nem nyitogatjuk a sütő ajtaját! Ismerős a figyelmeztetés? Az ok egyszerű: minden alkalommal, amikor kinyitjuk az ajtót, kb. ötven százalékkal csökken a sütő hőmérséklete, így az étel elkészítése sokkal tovább tarthat. De ha azt látjuk, hogy a készülő étel nem egyenletesen sül, muszáj közbeavatkozni.

Hiába a szuper légkeveréses sütők, amikben elvileg egyenletesen melegszik az étel, a mindennapok során kiderül, hogy ez nem egészen így van. Még a csúcskategóriás, modern sütőkben is vannak melegebb területek. Ezért lehet, hogy míg a piskóta egyik fele tökéletes aranysárga, a másik fele már barna színben pompázik… Hogy ezt elkerüljük, meg kell forgatni az edényt a sütőben.

A nagy méretű serpenyők, tepsik vagy sütőlapok képesek blokkolni a levegő áramlását, így ezeket mindenképpen forgassuk át kb. a sütési idő felénél. A kisebb edények körül jobb a levegő keringése, de ettől függetlenül érdemes ezeket is megfordítani. Csak azon ételek készítésénél tartsuk be a kinyitni tilos szabályt, amelyeknél fontos, hogy a sütés közben keletkező gőz ne távozzon – például sajttorta készítésekor.

+1 TIPP

Ne csak a serpenyőket, tepsiket forgassuk el 180 fokkal, hanem a sütési szinteket is cserélgessük! Ha az alsó rácson kezdtük a sütést a sütési idő második felére helyezzük az edényt az alsó rácsra, és fordítva.

Ajánljuk még:

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.