Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Elronthatatlan sajtos pogácsa recept
Elronthatatlan sajtos pogácsa
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
A tökéletes flódni recept
A tökéletes flódni
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Tárkonyos csirkeraguleves gazdagon recept
Tárkonyos csirkeraguleves gazdagon
Forralt bor egyszerűen recept
Forralt bor egyszerűen
Lencsefőzelék recept
Lencsefőzelék
Fanta szelet egyszerűen recept
Fanta szelet egyszerűen
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Lilahagymás-majonézes krumplisaláta recept
Lilahagymás-majonézes krumplisaláta
Tiramisu egyszerűen recept
Tiramisu egyszerűen
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Klasszikus kocsonya recept
Klasszikus kocsonya
A legfinomabb gesztenyekrémleves recept
A legfinomabb gesztenyekrémleves
Diós és mákos bejgli egyszerűen recept
Diós és mákos bejgli egyszerűen
Praktikus

Ha megfogadod ezeket a tanácsokat, az ételeid egyenletesen fognak sülni

Sütő
Sütés közben nem nyitogatjuk a sütő ajtaját! Ismerős a figyelmeztetés? Az ok egyszerű: minden alkalommal, amikor kinyitjuk az ajtót, kb. ötven százalékkal csökken a sütő hőmérséklete, így az étel elkészítése sokkal tovább tarthat. De ha azt látjuk, hogy a készülő étel nem egyenletesen sül, muszáj közbeavatkozni.

Hiába a szuper légkeveréses sütők, amikben elvileg egyenletesen melegszik az étel, a mindennapok során kiderül, hogy ez nem egészen így van. Még a csúcskategóriás, modern sütőkben is vannak melegebb területek. Ezért lehet, hogy míg a piskóta egyik fele tökéletes aranysárga, a másik fele már barna színben pompázik… Hogy ezt elkerüljük, meg kell forgatni az edényt a sütőben.

A nagy méretű serpenyők, tepsik vagy sütőlapok képesek blokkolni a levegő áramlását, így ezeket mindenképpen forgassuk át kb. a sütési idő felénél. A kisebb edények körül jobb a levegő keringése, de ettől függetlenül érdemes ezeket is megfordítani. Csak azon ételek készítésénél tartsuk be a kinyitni tilos szabályt, amelyeknél fontos, hogy a sütés közben keletkező gőz ne távozzon – például sajttorta készítésekor.

+1 TIPP

Ne csak a serpenyőket, tepsiket forgassuk el 180 fokkal, hanem a sütési szinteket is cserélgessük! Ha az alsó rácson kezdtük a sütést a sütési idő második felére helyezzük az edényt az alsó rácsra, és fordítva.

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.