Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Minestrone recept
Minestrone
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Praktikus

Így tegyél el friss zöldfűszert télire! 4 egyszerű tartósítási tipp

A nyár és kora ősz friss zöldfűszereit különböző módszerekkel tartósíthatod - lássuk, hogyan, mindegyiknek az előnyeivel és a hátrányaival együtt!

Hűtőszekrényben: Összegumizott nejlonzacskóban vagy folpakba csomagolva a zöldségesrekeszben 1 hétig elállnak.

Olajban: Durvára aprítva olíva- vagy napraforgóolajban 5 hétig eltarthatók. Mutatós üvegben a konyha díszei lehetnek így.

A friss vagy szárított zöldfűszerek jótékony hatása az emésztésre régóta ismert
A friss vagy szárított zöldfűszerek jótékony hatása az emésztésre régóta ismert

Szárítva: Az összekötött fűszercsokrot meleg, jól szellőző helyen kb. 2 hétig szárítsd, majd üvegedényben, összemorzsolva tárold. Kb. 1 ek szárított felel meg 2 ek frissen felaprított zöldfűszernek.

Fagyasztóban: Csokorba kötve mosd meg, majd a vastagabb szárak levágása után konyhai
papírtörlőn szárogasd meg, és aprítsd fel. Adagonként csomagold kis nejlontasakokba, és címkézd fel ezeket. Készíthetsz zöldfűszeres jégkockákat is. Ehhez az adott fűszernövényt aprítsd fel, keverd el egy kevés vízzel, majd tömködd a jégkockatartóba. Miután megfagyott, szedd ki, és feliratozott nejlonzacskóban tedd vissza a fagyasztóba. Az így előállított fűszerkockák kb. 6 hónapig állnak el, és könnyen adagolhatók például a levesekhez, főzelékekhez.

Mit érdemes?

A legtöbbet használt fűszernövényekpetrezselyem, bazsalikom, rozmaring, snidling, tárkony, kapor, oregánó – mellett érdemes ciromfüvet, lestyánt, mentát, turbolyát és zsályát is tartósítani.

TIPP: Főzéskor, sütéskor a fagyasztott zöldfűszereket mindig a legvégén tedd az ételbe, hogy a hő hatására minél kevesebbet veszítsenek illóolajaikból, és megőrizzék aromájukat!

4 NÉLKÜLÖZHETETLEN ZÖLDFŰSZER A KONYHÁBAN >>>

3+4 SZUPER ÖTLET A ZÖLDFŰSZEREK FELHASZNÁLÁSÁRA >>>

GYÓGYÍTÓ ZÖLDFŰSZEREK >>>

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.