Hagymás rostélyos
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Dödölle - az eredeti recept
Farsangi szalagos fánk
Kapros tökfőzelék virslivel
Kínai szezámmagos csirke
Zsemlegombóc
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Tojásos nokedli fejes salátával
Klasszikus stíriai metélt
Babgulyás
Dubarry-csirkemell
Krémes spenótfőzelék
Körömpörkölt csülökkel
Mézes-mustáros csirkemell
Finomfőzelék
Vadas marha
Rakott zöldbab darált hússal
Tárkonyos csirkeraguleves
Praktikus

Így tegyél el friss zöldfűszert télire! 4 egyszerű tartósítási tipp

A nyár és kora ősz friss zöldfűszereit különböző módszerekkel tartósíthatod - lássuk, hogyan, mindegyiknek az előnyeivel és a hátrányaival együtt!

Hűtőszekrényben: Összegumizott nejlonzacskóban vagy folpakba csomagolva a zöldségesrekeszben 1 hétig elállnak.

Olajban: Durvára aprítva olíva- vagy napraforgóolajban 5 hétig eltarthatók. Mutatós üvegben a konyha díszei lehetnek így.

A friss vagy szárított zöldfűszerek jótékony hatása az emésztésre régóta ismert
A friss vagy szárított zöldfűszerek jótékony hatása az emésztésre régóta ismert

Szárítva: Az összekötött fűszercsokrot meleg, jól szellőző helyen kb. 2 hétig szárítsd, majd üvegedényben, összemorzsolva tárold. Kb. 1 ek szárított felel meg 2 ek frissen felaprított zöldfűszernek.

Fagyasztóban: Csokorba kötve mosd meg, majd a vastagabb szárak levágása után konyhai
papírtörlőn szárogasd meg, és aprítsd fel. Adagonként csomagold kis nejlontasakokba, és címkézd fel ezeket. Készíthetsz zöldfűszeres jégkockákat is. Ehhez az adott fűszernövényt aprítsd fel, keverd el egy kevés vízzel, majd tömködd a jégkockatartóba. Miután megfagyott, szedd ki, és feliratozott nejlonzacskóban tedd vissza a fagyasztóba. Az így előállított fűszerkockák kb. 6 hónapig állnak el, és könnyen adagolhatók például a levesekhez, főzelékekhez.

Mit érdemes?

A legtöbbet használt fűszernövényekpetrezselyem, bazsalikom, rozmaring, snidling, tárkony, kapor, oregánó – mellett érdemes ciromfüvet, lestyánt, mentát, turbolyát és zsályát is tartósítani.

TIPP: Főzéskor, sütéskor a fagyasztott zöldfűszereket mindig a legvégén tedd az ételbe, hogy a hő hatására minél kevesebbet veszítsenek illóolajaikból, és megőrizzék aromájukat!

4 NÉLKÜLÖZHETETLEN ZÖLDFŰSZER A KONYHÁBAN >>>

3+4 SZUPER ÖTLET A ZÖLDFŰSZEREK FELHASZNÁLÁSÁRA >>>

GYÓGYÍTÓ ZÖLDFŰSZEREK >>>

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.