Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Praktikus

Így tegyél el friss zöldfűszert télire! 4 egyszerű tartósítási tipp

A nyár és kora ősz friss zöldfűszereit különböző módszerekkel tartósíthatod - lássuk, hogyan, mindegyiknek az előnyeivel és a hátrányaival együtt!

Hűtőszekrényben: Összegumizott nejlonzacskóban vagy folpakba csomagolva a zöldségesrekeszben 1 hétig elállnak.

Olajban: Durvára aprítva olíva- vagy napraforgóolajban 5 hétig eltarthatók. Mutatós üvegben a konyha díszei lehetnek így.

A friss vagy szárított zöldfűszerek jótékony hatása az emésztésre régóta ismert
A friss vagy szárított zöldfűszerek jótékony hatása az emésztésre régóta ismert

Szárítva: Az összekötött fűszercsokrot meleg, jól szellőző helyen kb. 2 hétig szárítsd, majd üvegedényben, összemorzsolva tárold. Kb. 1 ek szárított felel meg 2 ek frissen felaprított zöldfűszernek.

Fagyasztóban: Csokorba kötve mosd meg, majd a vastagabb szárak levágása után konyhai
papírtörlőn szárogasd meg, és aprítsd fel. Adagonként csomagold kis nejlontasakokba, és címkézd fel ezeket. Készíthetsz zöldfűszeres jégkockákat is. Ehhez az adott fűszernövényt aprítsd fel, keverd el egy kevés vízzel, majd tömködd a jégkockatartóba. Miután megfagyott, szedd ki, és feliratozott nejlonzacskóban tedd vissza a fagyasztóba. Az így előállított fűszerkockák kb. 6 hónapig állnak el, és könnyen adagolhatók például a levesekhez, főzelékekhez.

Mit érdemes?

A legtöbbet használt fűszernövényekpetrezselyem, bazsalikom, rozmaring, snidling, tárkony, kapor, oregánó – mellett érdemes ciromfüvet, lestyánt, mentát, turbolyát és zsályát is tartósítani.

TIPP: Főzéskor, sütéskor a fagyasztott zöldfűszereket mindig a legvégén tedd az ételbe, hogy a hő hatására minél kevesebbet veszítsenek illóolajaikból, és megőrizzék aromájukat!

4 NÉLKÜLÖZHETETLEN ZÖLDFŰSZER A KONYHÁBAN >>>

3+4 SZUPER ÖTLET A ZÖLDFŰSZEREK FELHASZNÁLÁSÁRA >>>

GYÓGYÍTÓ ZÖLDFŰSZEREK >>>

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.