Már a maja és az azték kultúrának is fontos része volt a dél-amerikai esőerdőkből származó kakaóbab, és az őrleményéből előállított finom nedű. Mivel eredeti állapotában kesernyés ízű, ezért csilipaprikával tették különlegesebbé, fűszeresebbé. Európában a 16. században bukkant fel először, és népszerűsége azóta is töretlen.
Kakaópor: A hántolt és pörkölt babok összezúzásával állítják elő. Aromája akkor a legélvezetesebb, ha magas a kakaótartalma, és lehetőleg nem tartalmaz hozzáadott cukrot.
Kakaóvaj: A nyers kakaóbab közel felét ez teszi ki. Élelmiszer-ipari felhasználása mellett a kozmetikai termékekben is megtalálható.
A mértékkel fogyasztott jó minőségű, magas kakaótartalmú csokoládé az egészséges étrendnek is része lehet, hiszen antioxidáns hatással bír.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.