Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Epres blondie
Farsangi szalagos fánk
Zsemlegombóc
Klasszikus kuglóf
Babgulyás
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Dödölle - az eredeti recept
Káposztás tészta egyszerűen
Rakott zöldbab darált hússal
Vadas marha
Tojásos nokedli fejes salátával
Klasszikus grízgaluska leves
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Dubarry-csirkemell
Mákos guba
Mézes-mustáros csirkemell
Praktikus

A befőttesüveg tetejének kellemetlen szaga pillanatok alatt eltüntethető ezzel a módszerrel

Még javában tart a befőzés szezonja, sok háztartásban készülnek a finomabbnál finomabb befőttek és savanyúságok. Előfordul azonban, hogy a télen felbontott üveg tartalma nem igazán olyan, mint amire számítottál, mégpedig a tető hibájából. Eláruljuk, mi a megoldás!

Amikor a felbontott őszibarackbefőtt savanyúság ízű, esetleg fémes, rozsdás az illata és az aromája is, bizony joggal vagy csalódott. A befőzés, tartósítás nagy munka, nem jó érzés, ha a végeredmény nem lesz tökéletes – különösen, ha az ok a fedél, az üveg tetejének kellemetlen szaga. Mutatjuk az egyszerű trükköt, amivel minden tető olyan lesz, mint új korában.

Az üvegeket és a tetőket is sterilizálni kell / Fotó: Shutterstock
Az üvegeket és a tetőket is sterilizálni kell / Fotó: Shutterstock

A magas hőmérsékletnek kitett üveg szagtalan, ám ugyanez nem mondható el a fedelekről, különösen, ha azokat elfelejtetted sterilizálni. A szagokat ugyanis a fedelek szivacsként szívják fel.
Mielőtt tehát lezárnál egy befőttel teli üveget, vedd kezelésbe a kupakokat!

Ezektől a tetőktől szabadulj meg

Mehet a szemétbe az a tető, amelyik:

  • rozsdás;
  • görbült a felülete;
  • cakkos barázdás a felülete vagy egyéb hibák vannak rajta.

Amik maradnak, azokkal tedd ezt

A hibátlan tetők maradhatnak és egy egyszerű módszerrel az esetleges kellemetlen szagokkal is leszámolhatsz. Nem kell hozzá más, mint meleg víz és citromsav keveréke: önts két evőkanál citromsavat egy pohár vízhez, majd ezt a keveréket locsold a fedelek belsejére. Hagyd állni kb. 10 percig, majd alaposan töröld át őket egy szivaccsal. Szükség esetén a keverékhez még sót is tehetsz, így még hatékonyabb tisztítószert kapsz. Végül öblítsd le a kupakokat, hagyd a levegőn megszáradni és már használhatod is a befőttek lezárására.

(Borítókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.