Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mákos guba  recept
Mákos guba
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Leégett, megpirult, lesült az étel? Ne ess kétségbe, és még véletlenül se dobd ki a főztödet! Mutatunk néhány trükköt, amivel megmentheted az elrontott ételt.

1. Ha leégett az ételünk, azonnal vegyük le a tűzről a fazekat, és a tartalmát óvatosan öntsük át egy másik edénybe! Vigyázzunk, hogy a leégett aljból semmi ne kerüljön át! A leégett edényt pedig gyorsan áztassuk be.

2. A leégett étel kellemetlen ízét úgy vehetjük el, hogy a fogást tiszta lábasba tesszük. Pirítunk egy-két szelet kenyeret, melyet óvatosan a gőzölgő étel fölé helyezünk, majd egy konyharuhával lefedjük. A kenyér magába szívja a kellemetlen szagokat.

3. Ha az egészben sütött hús pirult meg, azonnal tegyük át egy másik edénybe, öntsünk rá zsírt, de a lesült részt ne kaparjuk fel. Adjunk hozzá 2-3 darab felaprított vöröshagymát vagy száraz kenyérhéjat, mindkettő magába szívja az égett szagokat.

4. Az égett zsírt is feljavíthatjuk, ha 1 kg zsírhoz 3 dl vizet öntünk, és addig forraljuk, amíg a víz elpárolog. Mielőtt a víz teljesen elpárologna, tegyünk a zsírba egy fej vöröshagymát, majd 10 perc múlva szedjük ki. Ha az égett szag még mindig érződik, újból tegyünk hagymát a zsírba. Ezután már ismét fehér és jóízű lesz.

ÍGY MENTSD MEG AZ ELSÓZOTT ÉTELT - 5 SZUPER KONYHAI TRÜKK >>>
11 ÉTEL ÉS ITAL, AMIT TILOS FOGYASZTANOD, HA ELMÚLTÁL 30! >>>
ÍGY LESZ OMLÓS ÉS FINOM: 9 TUTI PRAKTIKA HÚSSÜTÉSHEZ >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.