Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Praktikus

Napi praktika: Így nem fog kifolyni a rántott sajt

Új sorozatunkban olyan konyhai praktikákból szemezgetünk, amelyeket ti, kedves olvasók küldtetek be, gondolván, hogy esetleg mások is jó hasznát veszik majd egy-egy általatok kipróbált, jól bevált trükknek.

Ha veled is rendszeresen előfordul, hogy sütés közben kifolyik a sajt a panírból, mutatunk egy trükköt, amelynek segítségével elbúcsúzhatsz az olajban maradt sajtdaraboktól. S persze innentől tökéletesen finom rántott sajtot süthetsz.

A legfontosabb lépések a tökéletes rántott sajt készítéséhez

1. Az első lépés a dupla panírozás: liszt-tojás, liszt-tojás és csak utána a zsemlemorzsa.

2. Ezután a bepanírozott sajtokat kb. 20 percre tedd a mélyhűtőbe, hogy jól lehűljenek. Ez azért is fontos, mert így a sajt a sütés közben később olvad meg, s nem folyik ki a panírból.

3. Végül pedig nagyon fontos, hogy a serpenyőben forró (!) olajban süsd ki a sajtokat, amihez csupán néhány percre lesz szükség. A rövid sütési idő a titka, hogy a sajtok ne folyjanak ki a panír alól. Így garantáltan hibátlan lesz a rántott sajt!

Így lesz tökéletes a rántott sajt (Shutterstock)
Így lesz tökéletes a rántott sajt (Shutterstock)

Rántott sajt alaprecept

Hozzávalók:

  • 40 dkg rántani való sajt
  • 4 db tojás
  • 3 ek liszt
  • zsemlemorzsa
  • bors

Elkészítése:

  1. A rántani való sajtot felszeleteljük.
  2. A tojásokat pici sóval és borssal felverjük.
  3. Egy tálba lisztet, egy másik tálba zsemlemorzsát öntünk.
  4. A sajtszeleteket először a lisztbe, majd a tojásba, végül a zsemlemorzsába forgatjuk. Ezt még egyszer megismételjük.
  5. A panírozott sajtot forró olajban megsütjük. Főtt rizs, sült krumpli és friss saláta is tökéletesen passzol hozzá.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.