Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Praktikus

Ne dobd ki a maradékot - spórolj! 8 szuper tipp az újrahasznosításra

zsemlemorzsa
Számos olyan kidobásra ítélt konyhai alapanyag van, amit még felhasználhatnál - nem keveset spórolva ezzel!

Nem is kell olyan sokat visszamennünk az időben, és láthatjuk, hogy az emberek nem dobtak ki ennyi mindent, egyetlen használat után a kukába. Használjuk nagymamáink és nagypapáink örökségét, és tanuljunk meg spórolni - ráadásul így a környezetért is tettünk valamit!

SZÁRAZ KENYÉR

Kenyeret nem szabad kidobni! Sokféleképpen hasznosítható: lereszelhetjük és kész a házi morzsa! Beáztatva pedig fasírt vagy hústöltelék alapja.

A száraz kenyérből morzsa készül
A száraz kenyérből morzsa készül

MEGMARADT FŰSZERNÖVÉNYEK

Ha a főzés során megmarad némi fűszer, ne dobjuk ki, inkább áztassuk néhány napig olívaolajba, így tökéletes ízesített olajunk lesz, amibe pácolhatunk.

PEZSGŐ

A hétvégi buliból még maradt egy kis pezsgő, de már nem gyöngyözik úgy, mint közvetlenül felbontás után? Dobjunk bele pár szem málnát és mentalevelet, így az ital újra „magához tér” majd!

BOR

Ha vendégség után csak egy kis bor marad az üveg alján, töltsük jégkockatartóba és fagyasszuk le! Ha egy finom mártást készítünk, csak dobjunk bele néhány "kocka" bort!

A barnuló banán a legjobb palacsintatészta-dúsító alapanyag!
A barnuló banán a legjobb palacsintatészta-dúsító alapanyag!

BANÁN

A puha, részben fekete héjú banánt nem mindenki szereti. Ha ilyen példányok árválkodnak a gyümölcstartó kosárban, húzzuk le a héjukat, pürésítsük a gyümölcsöket, aztán keverjük a masszát, sütés előtt a palacsintatésztába. Töltetlenül, csokoládéöntettel a legfinomabb!

RIZS

Ha túl sokat főztél belőle, akkor is van megoldás a maradék felhasználására: gazdagítsd a zöldséglevest vagy a salátát a kissé kiszáradt szemekkel, de egy hőálló zacskóba téve - például sütőzacskó - akár újra fel is főzheted, vagy készíts belőle aranchinit!

TOJÁS

Csak a tojássárgáját kellett felhasználnia sütihez? Ne dobjuk ki a fehérjét sem: öntsük egy fagyálló műanyag dobozba, majd rakjuk a mélyhűtőbe. Így 2 hétig is eláll!

Jéggel smoothie, jég nélkül pitetöltelék
Jéggel smoothie, jég nélkül pitetöltelék

ALMA

Ha csak néhány, kissé ráncos darab maradt a gyümölcsös kosárban, mossuk, majd hámozza meg mindet, és előbb vágjuk félbe, aztán a magházuk eltávolítása után szeljük nagyobb kockákra a gyümölcsöket. Az egészet dobjuk a turmixgépbe néhány jégkocka, 1 kávéskanál fahéj, néhány csepp citromlé és 1 csipet kardamom társaságában, majd pürésítsük. A végeredmény egy finom, hűsítő desszert lesz, jégkocka nélkül pedig, kisméretű befőttsüvegben vagy dobozban tárolva sütésre kész pitetöltelék!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.