Zsemlegombóc
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Csupacsokis brownie
Finomfőzelék
Epres blondie
Tárkonyos csirkeraguleves
Krémes spenótfőzelék
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Klasszikus stíriai metélt
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Farsangi szalagos fánk
Kapros tökfőzelék virslivel
Babgulyás
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Dubarry-csirkemell
Dödölle - az eredeti recept
Rakott zöldbab darált hússal
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Kínai szezámmagos csirke
Praktikus

Ne dobd ki a maradékot - spórolj! 8 szuper tipp az újrahasznosításra

zsemlemorzsa
Számos olyan kidobásra ítélt konyhai alapanyag van, amit még felhasználhatnál - nem keveset spórolva ezzel!

Nem is kell olyan sokat visszamennünk az időben, és láthatjuk, hogy az emberek nem dobtak ki ennyi mindent, egyetlen használat után a kukába. Használjuk nagymamáink és nagypapáink örökségét, és tanuljunk meg spórolni - ráadásul így a környezetért is tettünk valamit!

SZÁRAZ KENYÉR

Kenyeret nem szabad kidobni! Sokféleképpen hasznosítható: lereszelhetjük és kész a házi morzsa! Beáztatva pedig fasírt vagy hústöltelék alapja.

A száraz kenyérből morzsa készül
A száraz kenyérből morzsa készül

MEGMARADT FŰSZERNÖVÉNYEK

Ha a főzés során megmarad némi fűszer, ne dobjuk ki, inkább áztassuk néhány napig olívaolajba, így tökéletes ízesített olajunk lesz, amibe pácolhatunk.

PEZSGŐ

A hétvégi buliból még maradt egy kis pezsgő, de már nem gyöngyözik úgy, mint közvetlenül felbontás után? Dobjunk bele pár szem málnát és mentalevelet, így az ital újra „magához tér” majd!

BOR

Ha vendégség után csak egy kis bor marad az üveg alján, töltsük jégkockatartóba és fagyasszuk le! Ha egy finom mártást készítünk, csak dobjunk bele néhány "kocka" bort!

A barnuló banán a legjobb palacsintatészta-dúsító alapanyag!
A barnuló banán a legjobb palacsintatészta-dúsító alapanyag!

BANÁN

A puha, részben fekete héjú banánt nem mindenki szereti. Ha ilyen példányok árválkodnak a gyümölcstartó kosárban, húzzuk le a héjukat, pürésítsük a gyümölcsöket, aztán keverjük a masszát, sütés előtt a palacsintatésztába. Töltetlenül, csokoládéöntettel a legfinomabb!

RIZS

Ha túl sokat főztél belőle, akkor is van megoldás a maradék felhasználására: gazdagítsd a zöldséglevest vagy a salátát a kissé kiszáradt szemekkel, de egy hőálló zacskóba téve - például sütőzacskó - akár újra fel is főzheted, vagy készíts belőle aranchinit!

TOJÁS

Csak a tojássárgáját kellett felhasználnia sütihez? Ne dobjuk ki a fehérjét sem: öntsük egy fagyálló műanyag dobozba, majd rakjuk a mélyhűtőbe. Így 2 hétig is eláll!

Jéggel smoothie, jég nélkül pitetöltelék
Jéggel smoothie, jég nélkül pitetöltelék

ALMA

Ha csak néhány, kissé ráncos darab maradt a gyümölcsös kosárban, mossuk, majd hámozza meg mindet, és előbb vágjuk félbe, aztán a magházuk eltávolítása után szeljük nagyobb kockákra a gyümölcsöket. Az egészet dobjuk a turmixgépbe néhány jégkocka, 1 kávéskanál fahéj, néhány csepp citromlé és 1 csipet kardamom társaságában, majd pürésítsük. A végeredmény egy finom, hűsítő desszert lesz, jégkocka nélkül pedig, kisméretű befőttsüvegben vagy dobozban tárolva sütésre kész pitetöltelék!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.