A krumpli, sárgarépa, zeller nagyon jó partnerek a spórolásban. A krumplit nem kell bemutatni, hiszen már régóta szolgál minket, ezer és egy formában asztalra helyezhető.
Krumpliból készíthetünk krémlevest, gazdagíthatunk vele leveseket, sűríthetünk vele más krémleveseket. Kitűnő főzelékeket kanyaríthatunk belőle, akár önmagában használjuk fel, akár más zöldségek partneréül szegődik.
A krumpliból lehet röszti, tortilla vagy süthetjük héjában. Köretként adhatjuk püré formájában, hagymásan törve, szalmakrumplinak, steak krumpliként. Egytálainkban is rengeteg módon megjelenhet, gondoljunk csak egy rakott krumplira, vagy a görögök nagy kedvencére a muszakára.
A zeller – a krumplihoz hasonlóan – számos fogásban felhasználható, lehet belőle leves , köret, de rakottasként is kipróbálhatjuk. A sárgarépa érdemei szintén mindenki előtt ismertek, a levesekben elfoglalt helye mellett, érdemes köretként, salátaként is felhasználni, nem beszélve arról, hogy milyen kellemes süteményeket készíthetünk reszelt répával.
A krumplin kívül a másik fontos alapanyag, amire támaszkodhatunk, az a tészta . A bolti száraztészta mellett javasolt kipróbálni az otthon készített friss tésztát , az eddig csak jónak ítélt tésztás fogásaink egyszerűen fantasztikussá válnak, ha friss házi tésztával készítjük el őket. Még az alap tésztás ételek is meghálálják ezt a figyelmességet, így ha időnk engedi, célszerű kipróbálni a káposztás tésztát friss tésztával is. Az olaszos hangvételű fogásokat könnyen pénztárcabarátra szabhatjuk, egy citromos spagetti vagy egy paradicsomos makaróni rendkívül finom vacsora lehet az egész család számára.
A kelt tésztákat sem szabad elfelejteni, amikor a takarékos konyháról beszélünk. A házilag készített péksüteményekkel minőségi uzsonnát és tízórait biztosíthatunk a gyerekeinknek, családtagjainknak, reális áron. A legtöbb kelt tészta könnyedén összeállítható és elkészítése sem igényel túl sok időt.
A rizs kitűnő alapanyag. Rendkívül sokoldalúan felhasználható, jól fűszerezhető, gyorsan elkészül. A rizs jó levesbetétnek, leves alapanyagnak, krémlevesek sűrítéséhez is ideális. A párolt rizs klasszikus köret, de egytálételekben, rakottasokban szintén megkérdőjelezhetetlen helye van.
A bácskai rizses hús vagy a rakott káposzta tipikusan ilyen fogás. Rizzsel gazdagíthatók a salátáink , sőt kifejezetten rizssaláták is készíthetők. Desszertfronton is megvan rizs szerepe, a gyümölccsel, lekvárral, kakaóval gazdagítható tejberizs mellett különféle rizses szeleteknek az alapját képezi.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.