Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Mákos guba  recept
Mákos guba
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Minestrone recept
Minestrone
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Praktikus

Ha nem figyelsz erre, veszélyes lehet az air fryerben főzni

Egyre többen használnak forrólevegős sütőt. A csúcstermékek mellett már kaphatók megfizethető, jó minőségű készülékek, amelyekben minimális zsiradékkal készíthetjük a finomabbnál finomabb falatokat. Ahhoz, hogy valóban egészséges legyen a végeredmény, egy egyszerű szabályt be kell tartani. Mutatjuk, hogy miről nem szabad elfeledkezni!

Air fryerben gazdaságosabb sütni, mint a hagyományos tűzhelyet használva, és sokkal egészségesebb is: kevés olajjal, gyorsan és egyenletesen melegíti fel és süti át a húsokat, zöldségeket, tésztákat. Ám a pozitív hatások mellett gondolni kell arra is, hogy milyen veszélyeket rejt a forrólevegős sütő használata.

Minden használat után alaposan mosd el a kosarat / Fotó: Shutterstock
Minden használat után alaposan mosd el a kosarat / Fotó: Shutterstock

Egy nemrégiben közzétett felmérés szerint az air fryert használók nagy része nem tisztítja megfelelően a gépet. Ennek oka valószínűleg az, hogy a mikrohullámú sütőt és a sütőt sem kell minden alkalom után alaposan kitakarítani, így fel sem merül, hogy ezzel a géppel más a helyzet. Pedig a készülék oldalán vagy a kosrában megbújó ételmaradékok mellett kórokozók is felhalmozódhatnak, így célszerű minden alkalom után alaposan elmosni a kosarat és letörölni a gépet.

Tehát ha kihagyod ezt a lépést, nagyobb eséllyel fordulhat elő ételmérgezés – gondolj csak arra, hogy például a szalmonella akár 32 órán át is életképes maradhat száraz felületen.

(Nyitókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.