Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Puncstorta  recept
Puncstorta
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Praktikus

Mindenki ezt a trükköt másolja: így készül a paprikabomba, a zseniális házi ételízesítő

Zseniális ételízesítő, mely ezerszer jobb a boltban kapható fűszereknél vagy kockáknál. Mutatjuk, hogyan készül a paprikabomba.

Az ételízesítők, leves- és pörköltkockák megkönnyítik az életünket, vannak azonban olyan házi alternatívák, melyek sokkal jobbak ezeknél a bolti fűszereknél. A házi paprikabombát pofonegyszerű elkészíteni, ráadásul remek maradékmentő ötlet is, ha sok paprikánk, paradicsomunk vagy zöldfűszerünk van otthon!

A paprikabombába kerülhet paradicsom, petrezselyem- és zellerzöld is /Fotó: Ripost
A paprikabombába kerülhet paradicsom, petrezselyem- és zellerzöld is /Fotó: Ripost

Így készül a zseniális ételízesítő, az adalékmentes paprikabomba

A paprikabombához, ahogy a neve is elárulja, szükségünk van tölteni való paprikára, paradicsomra, petrezselyemre, zellerzöldre, káposztalevélre és lestyánra, de ez utóbbi akár el is hagyható.

A paprikákat csumázzuk ki, majd alaposan mossuk át és hagyjuk megszáradni. Eközben vágjuk fel cikkekre a paradicsomot (vagy használjunk koktélparadicsomot), mossuk meg és szárítsuk meg a petrezselyem- és zellerzöldet, a káposztalevelet, utóbbit csíkozzuk fel. Miután minden megszáradt, kezdődhet a töltés!

Így készül a paprikabomba, a házi ételízesítő /Fotó: Ripost
Így készül a paprikabomba, a házi ételízesítő /Fotó: Ripost

A kicsumázott paprikát szorosan töltsük meg a paradicsommal, a zöldekkel és a káposztalevellél. Alaposan nyomkodjuk bele a fűszereket, majd tegyük félre egy akkora tálcára vagy tányérra, ami befér a fagyasztóba.

Fontos lesz figyelni arra, hogy az első fagyasztás során a paprikák ne érjenek egymáshoz, ugyanis akkor nehéz lesz sérülés nélkül szétválasztani őket. Ha letelt az első 24 óra és megfagytak a paprikabombák, akkor tegyük őket egy visszazárható zacskóba, majd mehet vissza a fagyóba és csak vegyünk elől belőle egyet, ha levest vagy pörköltet készítünk – írja a Ripost.

Borítókép: Ripost

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.