A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Mákos guba  recept
Mákos guba
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Minestrone recept
Minestrone
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Praktikus

Mindenki ezt a trükköt másolja: így készül a paprikabomba, a zseniális házi ételízesítő

Zseniális ételízesítő, mely ezerszer jobb a boltban kapható fűszereknél vagy kockáknál. Mutatjuk, hogyan készül a paprikabomba.

Az ételízesítők, leves- és pörköltkockák megkönnyítik az életünket, vannak azonban olyan házi alternatívák, melyek sokkal jobbak ezeknél a bolti fűszereknél. A házi paprikabombát pofonegyszerű elkészíteni, ráadásul remek maradékmentő ötlet is, ha sok paprikánk, paradicsomunk vagy zöldfűszerünk van otthon!

A paprikabombába kerülhet paradicsom, petrezselyem- és zellerzöld is /Fotó: Ripost
A paprikabombába kerülhet paradicsom, petrezselyem- és zellerzöld is /Fotó: Ripost

Így készül a zseniális ételízesítő, az adalékmentes paprikabomba

A paprikabombához, ahogy a neve is elárulja, szükségünk van tölteni való paprikára, paradicsomra, petrezselyemre, zellerzöldre, káposztalevélre és lestyánra, de ez utóbbi akár el is hagyható.

A paprikákat csumázzuk ki, majd alaposan mossuk át és hagyjuk megszáradni. Eközben vágjuk fel cikkekre a paradicsomot (vagy használjunk koktélparadicsomot), mossuk meg és szárítsuk meg a petrezselyem- és zellerzöldet, a káposztalevelet, utóbbit csíkozzuk fel. Miután minden megszáradt, kezdődhet a töltés!

Így készül a paprikabomba, a házi ételízesítő /Fotó: Ripost
Így készül a paprikabomba, a házi ételízesítő /Fotó: Ripost

A kicsumázott paprikát szorosan töltsük meg a paradicsommal, a zöldekkel és a káposztalevellél. Alaposan nyomkodjuk bele a fűszereket, majd tegyük félre egy akkora tálcára vagy tányérra, ami befér a fagyasztóba.

Fontos lesz figyelni arra, hogy az első fagyasztás során a paprikák ne érjenek egymáshoz, ugyanis akkor nehéz lesz sérülés nélkül szétválasztani őket. Ha letelt az első 24 óra és megfagytak a paprikabombák, akkor tegyük őket egy visszazárható zacskóba, majd mehet vissza a fagyóba és csak vegyünk elől belőle egyet, ha levest vagy pörköltet készítünk – írja a Ripost.

Borítókép: Ripost

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.