Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Mákos guba  recept
Mákos guba
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Avokádókrém recept
Avokádókrém
Puncstorta  recept
Puncstorta
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Promóció

Így segítenek az online marketing eszközök a gasztronómiában

virusmedia
A közösségi média oldalak megjelenésével mára szinte bárki lehet önjelölt szakács, varrónő, de az sem ritka, hogy mindenféle végzettség nélkül adnak ki fitnesz YouTuberek táplálkozással vagy testedzéssel kapcsolatos hasznavehetetlen tényeket mellőző E-könyveket.

Így igen nehéz érvényesülnie még a legtöbb végzettséggel rendelkező agysebésznek is, hiszen a kóklerek száma rohamosan nő. Hogy lehet akkor segíteni azokon, akik a gasztronómiában érnek el nap mint nap hatalmas sikereket, de a közönség mégsem találja meg őket az interneten?

Érdemes példát venni a pénzéhes influencerekről

Amint átlépi egy közösségi média platformon a félmilliós követői tábort egy esztétikailag kitűnő megjelenésű lifestyle blogger/vlogger, abban a pillanatban megszállják a cégek, hogy reklámozza az adott terméküket. Az influencer természetesen igent mond, még gyakran akkor is, ha az adott cégnek semmi köze a platformján lévő tartalomhoz.

Természetesen nem a gerinctelen, pénzéhes és a követői táborát folyamatosan félrevezető és átvágó önjelölt celebeket kell lemásolni, hanem azokat, akik a saját etikai kódexüknek megfelelően mondanak igent vagy nemet egy-egy céges megkeresésre.

Tehát mindenképpen érdemes kihasználni a közösségi média oldalak adta posztolási és hirdetési lehetőségeket, hiszen ezeken keresztül sokkal több felhasználóhoz tud majd eljutni az adott gasztroblogger értékes tartalma.

Facebook, Instagram vagy YouTube?

Az okostelefonok világában már nem lehet kifogás az, hogy nincs kamerám, nem tudok videót feltölteni a YouTube-ra, vagy képet készíteni az Instagramra. Sőt, a legtöbb képszerkesztő programmal pedig még a rossz minőségű vagy előnytelen megvilágítású képekből is profi fotókat lehet varázsolni.

Az általános tanács az szokott lenni, hogy csak olyan platformon jelenjenek meg az adott szerző gasztronómiai képei vagy videói, ahol megfelelő mennyiségű felhasználó érdeklődik az adott téma iránt. Tehát fölösleges Instagram fiókot nyitni, ha a felhasználói kör inkább Facebook-on tölti az ideje legtöbb részét, ahogy Instagramon sem érdemes fiókot nyitni, ha csak YouTube-ról várjuk a felhasználókat.

Természetesen van az az eset, amikor a felhasználók rengeteg platformot használnak egyszerre, így butaság lenne kihagyni ezeket a felületeket, viszont itt mindig felhívja a Vírus Média Keresőmarketing Ügynökség a figyelmet arra, hogy ha egyszer nyitunk egy közösségi média fiókot az adott platformokon, akkor azokat heti, de inkább napi rendszerességgel érdemes feltölteni értékes és releváns tartalmakkal, hogy minden nap legyen egy új poszt a követők számára.

Linképítés gasztrobloggereknek is

A gasztrobloggereknek érdemes kihasználni a Vírus Média linképítési szolgáltatásait, hiszen az ő segítségükkel nívós itthoni gasztro portálokra tudnak felkerülni egy-egy szponzorált tartalom formájában. Ezzel a módszerrel rengeteg olvasót lehet az adott bloghoz csalogatni, akikből sokan csatlakoznak a blogger felhasználói táborához.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.