Bár éppen érik a barack, ha lekvárkészítésről esik szó, jó, ha tudod, a fagyasztott gyümölcsök is tökéletes alapanyagul szolgálhatnak.
Természetesen a barackot és más friss gyümölcsöt is lefagyaszthatsz frissen, ha később szeretnél nekifogni a befőzésnek.
Bármiből is készíted azonban a finomságokat, az egyik legfontosabb, amire figyelned kell, a fertőtlenítés és a tárolás. Ha a fedők szárítás, törölgetés nélkül kerülnek a kiforrázott üvegekre, az az egyik legegyszerűbb módja annak, hogy a fedél csíramentes maradjon.
Nem kell félned a pikáns, huncut „módszerektől” sem. Egy kis likőr, rum, pálinka vagy vodka nem befolyásolja a zselésítő anyagok hatékonyságát, de kellemesen megbolondítja a dzsem ízvilágát.
Természetesen nem csak alkohollal dobhatjuk fel az üveg tartalmát. A fűszernövényekkel azonban érdemes csínján bánni. Aromájuk általában intenzív, ezért óvatosan adagoljuk őket!
Ahhoz, hogy a végeredmény ne csak ínycsiklandó, hanem gusztusos is maradjon, fontolóra veheted citromsav hozzáadását is, amely élénkíti a lekvár színét, így nem barnul meg a tárolás során.
Ha szeretnél valódi befőzési szakértővé válni, tucatnyi egyéb tippel segít neked a Dr. Oetker a http://befozok.hu/ oldalon. Mindent megtudhatsz a gyümölcsökről vagy magáról a befőzésről, az alapoktól az igazán profi trükkökig, hogy a lehető legtöbb elismerés legyen a jutalmad.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.