Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Mákos guba  recept
Mákos guba
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Alapételek

Tiszta Amerika! Íme az eredeti ragacsos csirkeszárny receptje

A csirkeszárnyat mindenki szereti, kicsik és nagyok egyaránt. Imádjuk a csontról lerágcsálni az édes-sós, ropogósra sült húst, és még azt se bánjuk, hogy utána körömkefével kell súrolni a kezünket, hiszen a szárnyat nem lehet evőeszközzel enni!

A grillpartyk egyik vitathatatlanul legnépszerűbb eleme a ragacsosra sült csirkeszárny. Ennek a változatnak különösen komplex az íze. A legfinomabb akkor lesz, ha a pác felébe bekevered a húst, a maradékkal meg többször átkened sütés közben. Kínáld csíkokra vágott zöldségekkel és kéksajtos mártogatóssal.

Ragacsos csirkeszárny Hozzávalói:

(6 főre)

  • 1 kg csirkeszárny
  • 1 dl ketchup
  • 2 dl barbecue szósz
  • 2 ek barnacukor
  • 1 ek méz
  • 2-3 tk worcestershire szósz
  • 2 tk fokhagyma por
  • 2 tk hagymapor
  • 1 ek cayenne bors (ha szereted a csípőset)
  • 2-3 ek balzsamecet
  • 1 tk paprika
  • 2 ek szójaszósz
  • 2 tk római kömény
  • 1/2 tk fahéj

ELKÉSZÍTÉS:

  1. Keverd a fűszereket össze, majd kóstold meg, hogy harmóniában vannak-e egymással az ízek.
  2. Öntsd a pác felét a szárnyakra és keverd alaposan össze úgy, hogy a minden darabot jól bevonjon. Hagyd békén hűtőszekrényben 1 órát, de akár éjszakára.
  3. Tedd a szárnyakat a grillre és pár percenként átforgatva, időnként a pác maradékával átkenegetve süssed addig, míg szép, fényesen aranybarna és ropogós nem lesz.
  4. Tálald azonnal, a zöldséggel és kéksajtos mártogatóssal.

ITT TALÁLTOK MÉG TÖBB IZGALMAS RECEPTET ÉS KONYHAI PRATIKÁT Déri Szilvi alias házisáfránytól!

Itt egy nagyon hasonló csirkeszárny recept videón, ezt is kipróbálhatjátok:

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.