Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Érdekességek

Rasovszky Kristófot a kedvenc ételével várják haza a szülei, ezzel ünnepel az olimpiai bajnok

Kedvenc ételével várják hazai szülei Rasovszky Kristófot /Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Rasovszky Kristóf lenyűgöző teljesítménnyel megnyerte élete első olimpiai aranyérmét. A magyar sportoló a nyíltvízi úszók tízkilométeres versenyén diadalmaskodott, ráadásul nem egyedül, hanem Betlehem Dáviddal együtt állhatott dobogóra, ugyanis a másik magyar fiú bronzérmet szerzett.

A párizsi olimpia utolsó pénteki napján már reggel a magyar sikerektől volt hangos a hazai és a világsajtó, ugyanis a férfi nyíltvízi úszók tízkilométeres versenyén két magyar sportoló is felállhatott a dobogóra. A Szajnában megrendezett, embert próbáló versenyen végül Rasovszky Kristóf diadalmaskodott, aki élete első olimpiai aranyérmét nyerte, míg Betlehem Dávid bronzérmet szerzett a francia folyóban.

Kedvenc ételével várják hazai szülei Rasovszky Kristófot /Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Kedvenc ételével várják hazai szülei Rasovszky Kristófot /Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Pörkölttel várják haza Rasovszky Kristófot a szülei

A friss olimpiai bajnok úszó, Rasovszky Kristóf még júliusban adott interjút az Origo Sportnak, ahol elmondta, hogy mi a kedvenc étele és fény derült arra is, hogy a szülei mivel szoktak kedveskedni neki egy edzőtábor, vagy éppenséggel nagy sportesemény után.

"Bármi jöhet, ami nagyon csalókaja, de általában az a megszokás, hogy amikor otthonra megyek, a szüleimhez edzőtábor vagy verseny után, akkor általában valami hazai, valami pörkölt szokott lenni. Egy jó marhapörkölt, vagy valami hasonló. Azt hiszem, ez most is így lesz" – nyilatkozta az olimpiai bajnok úszó.

Megkívántad a marhapörköltet? Íme egy tuti recept Rasovszky Kristóf kedvencéhez

Hagyományos magyaros ételünk, a marhapörkölt elkészítése igazán nem bonyolult, de akár bográcsban, akár lábosban főzöd, nem árt odafigyelni pár apróságra, hogy a hús omlós, a szaft pedig sűrű legyen. A marhapörköltből nem hiányozhat a vörösbor sem, ettől lesz ellenállhatatlanul finom az íze. Tarhonyával az igazi! Mutatjuk a hozzávalókat és a receptet is.

Vörösboros marhapörkölt receptje /Fotó: Mindmegette
Vörösboros marhapörkölt receptje /Fotó: Mindmegette

Hozzávalók:

  • 2 fej hagyma
  • 2 ek. zsír
  • 1 kg marhahús
  • 2 ek. pirospaprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 csipet őrölt kömény
  • 3,5 dl vörösbor
  • 30 dkg tarhonya
  • olaj

Elkészítés:

  1. A vörösboros marhapörkölt elkészítéséhez a hagymát felaprítjuk, és üvegesre pároljuk a zsíron. Hozzáadjuk a felkockázott marhahúst és fehéredésig pirítjuk.
  2. Rászórjunk 1 ek. pirospaprikát, és hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot és a szeletelt paprikát is. Megsózzuk és nagyjából 30 percig főzzük (egyelőre hozzáadott víz nélkül).
  3. Hozzáadjuk a felaprított fokhagymát és a köményt, majd felöntjük egy kevés vízzel.
  4. Sűrű kevergetés mellett másfél órát főzzük, majd hozzáadjuk a vörösbort és a maradék pirospaprikát. További 5 percig főzzük.
  5. A tarhonyát egy kevés olajon aranybarnára pirítjuk, majd felöntjük kétszeres mennyiségű sós vízzel, és fedő alatt közepes lángon puhára főzzük. A frissen elkészült pörköltet a főtt tarhonyával tálaljuk.

Borítókép: MTI/Czeglédi Zsolt

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.