Kozáksapka recept
Kozáksapka
Mákos guba  recept
Mákos guba
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Érdekességek

Rasovszky Kristófot a kedvenc ételével várják haza a szülei, ezzel ünnepel az olimpiai bajnok

Kedvenc ételével várják hazai szülei Rasovszky Kristófot /Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Rasovszky Kristóf lenyűgöző teljesítménnyel megnyerte élete első olimpiai aranyérmét. A magyar sportoló a nyíltvízi úszók tízkilométeres versenyén diadalmaskodott, ráadásul nem egyedül, hanem Betlehem Dáviddal együtt állhatott dobogóra, ugyanis a másik magyar fiú bronzérmet szerzett.

A párizsi olimpia utolsó pénteki napján már reggel a magyar sikerektől volt hangos a hazai és a világsajtó, ugyanis a férfi nyíltvízi úszók tízkilométeres versenyén két magyar sportoló is felállhatott a dobogóra. A Szajnában megrendezett, embert próbáló versenyen végül Rasovszky Kristóf diadalmaskodott, aki élete első olimpiai aranyérmét nyerte, míg Betlehem Dávid bronzérmet szerzett a francia folyóban.

Kedvenc ételével várják hazai szülei Rasovszky Kristófot /Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Kedvenc ételével várják hazai szülei Rasovszky Kristófot /Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Pörkölttel várják haza Rasovszky Kristófot a szülei

A friss olimpiai bajnok úszó, Rasovszky Kristóf még júliusban adott interjút az Origo Sportnak, ahol elmondta, hogy mi a kedvenc étele és fény derült arra is, hogy a szülei mivel szoktak kedveskedni neki egy edzőtábor, vagy éppenséggel nagy sportesemény után.

"Bármi jöhet, ami nagyon csalókaja, de általában az a megszokás, hogy amikor otthonra megyek, a szüleimhez edzőtábor vagy verseny után, akkor általában valami hazai, valami pörkölt szokott lenni. Egy jó marhapörkölt, vagy valami hasonló. Azt hiszem, ez most is így lesz" – nyilatkozta az olimpiai bajnok úszó.

Megkívántad a marhapörköltet? Íme egy tuti recept Rasovszky Kristóf kedvencéhez

Hagyományos magyaros ételünk, a marhapörkölt elkészítése igazán nem bonyolult, de akár bográcsban, akár lábosban főzöd, nem árt odafigyelni pár apróságra, hogy a hús omlós, a szaft pedig sűrű legyen. A marhapörköltből nem hiányozhat a vörösbor sem, ettől lesz ellenállhatatlanul finom az íze. Tarhonyával az igazi! Mutatjuk a hozzávalókat és a receptet is.

Vörösboros marhapörkölt receptje /Fotó: Mindmegette
Vörösboros marhapörkölt receptje /Fotó: Mindmegette

Hozzávalók:

  • 2 fej hagyma
  • 2 ek. zsír
  • 1 kg marhahús
  • 2 ek. pirospaprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 csipet őrölt kömény
  • 3,5 dl vörösbor
  • 30 dkg tarhonya
  • olaj

Elkészítés:

  1. A vörösboros marhapörkölt elkészítéséhez a hagymát felaprítjuk, és üvegesre pároljuk a zsíron. Hozzáadjuk a felkockázott marhahúst és fehéredésig pirítjuk.
  2. Rászórjunk 1 ek. pirospaprikát, és hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot és a szeletelt paprikát is. Megsózzuk és nagyjából 30 percig főzzük (egyelőre hozzáadott víz nélkül).
  3. Hozzáadjuk a felaprított fokhagymát és a köményt, majd felöntjük egy kevés vízzel.
  4. Sűrű kevergetés mellett másfél órát főzzük, majd hozzáadjuk a vörösbort és a maradék pirospaprikát. További 5 percig főzzük.
  5. A tarhonyát egy kevés olajon aranybarnára pirítjuk, majd felöntjük kétszeres mennyiségű sós vízzel, és fedő alatt közepes lángon puhára főzzük. A frissen elkészült pörköltet a főtt tarhonyával tálaljuk.

Borítókép: MTI/Czeglédi Zsolt

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.