A párizsi olimpia utolsó pénteki napján már reggel a magyar sikerektől volt hangos a hazai és a világsajtó, ugyanis a férfi nyíltvízi úszók tízkilométeres versenyén két magyar sportoló is felállhatott a dobogóra. A Szajnában megrendezett, embert próbáló versenyen végül Rasovszky Kristóf diadalmaskodott, aki élete első olimpiai aranyérmét nyerte, míg Betlehem Dávid bronzérmet szerzett a francia folyóban.
A friss olimpiai bajnok úszó, Rasovszky Kristóf még júliusban adott interjút az Origo Sportnak, ahol elmondta, hogy mi a kedvenc étele és fény derült arra is, hogy a szülei mivel szoktak kedveskedni neki egy edzőtábor, vagy éppenséggel nagy sportesemény után.
"Bármi jöhet, ami nagyon csalókaja, de általában az a megszokás, hogy amikor otthonra megyek, a szüleimhez edzőtábor vagy verseny után, akkor általában valami hazai, valami pörkölt szokott lenni. Egy jó marhapörkölt, vagy valami hasonló. Azt hiszem, ez most is így lesz" – nyilatkozta az olimpiai bajnok úszó.
Hagyományos magyaros ételünk, a marhapörkölt elkészítése igazán nem bonyolult, de akár bográcsban, akár lábosban főzöd, nem árt odafigyelni pár apróságra, hogy a hús omlós, a szaft pedig sűrű legyen. A marhapörköltből nem hiányozhat a vörösbor sem, ettől lesz ellenállhatatlanul finom az íze. Tarhonyával az igazi! Mutatjuk a hozzávalókat és a receptet is.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Borítókép: MTI/Czeglédi Zsolt
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.