Elkészítés: A vöröshagymát vágjuk fel apróra, a cukkinit pedig kisebb kockákra.
Hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá a felkockázott cukkinit, majd ízlés szerint szórjuk meg őrölt borssal. Keverjük alaposan össze, és pár percig pároljuk tovább. Öntsük fel a vízzel, és adjuk hozzá a leveskockát (esetleg maradék húslevessel is felönthetjük), ízlés szerint sózzuk, majd addig főzzük, míg a cukkini megpuhul.
Ekkor vegyük le a tűzről, majd ízlés szerint adjunk hozzá a friss bazsalikomot, botmixerrel pépesítsük a levest (én nem sajnáltam belőle a bazsalikomot, egy maréknyit beletettem). Az összeturmixolt levest ezután már nem kell főzni, rögtön tálalhatjuk.
Tálaláskor merjük a levest tányérba, majd csepegtessük meg egy kevéske mogyoróolajjal. Ízlés szerint pirított kiflikarikákkal kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.