Előkészítés: A csirkemellet megmossuk, leszárítjuk, majd eltávolítjuk a bőrét és a csontját. A bőrből és a csontból 1 liter vízzel, sóval alaplevet főzünk. Amikor forr, a habját leszedjük, és 30 percen át kíméletesen főzzük. A húst vékony csíkokra vágjuk és félretesszük. A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk. A paprikákat forró sütőben, vagy gázláng fölött pirulásig sütjük, amikor jól felperzselődött a bőre, pár percre zacskóba tesszük, ezután könnyedén lehúzzuk a bőrét. A paprikákat négybe vágjuk, eltávolítjuk a magokat, a paprika húsát pedig vékonyra szeleteljük. A pórét fél karikákra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk.
Elkészítés: Felforrósítjuk az olajat, rátesszük a húst, fehéredésig pirítjuk, majd rádobjuk a póréhagymát. Sózzuk, beletesszük a fokhagymát, és még rövid ideig pirítjuk. Rászűrjük az alaplevet, és annyi vizet öntünk még hozzá, hogy 1 liternyi lé legyen. Amikor forr, beletesszük a paprikacsíkokat, a fűszereket, a petrezselymet, és 5-10 percig kíméletesen főzzük, majd tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 265 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.