Elkészítés: Kibélelünk sütőpapírral egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaforma alját. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük.
A piskótatésztához habosra keverjük a tojásokat a cukorral. Összekeverjük a lisztet, a keményítőt, a kakaót, és beleszitáljuk. Óvatos mozdulatokkal elkeverjük. Végül a margarint is beledolgozzuk. A formába simítjuk, és a sütőben kb. 30 percig sütjük (tűpróba!).
A tortát rácsra tesszük, kihűtjük, majd kiborítjuk a formából, és vízszintesen kettévágjuk.
A tejszínt felforraljuk, beletördeljük a csokoládét, és felolvasztjuk. A krémet hűtőbe tesszük, időnként megkeverjük. Akkor jó, ha már hideg a krém, de nem dermedt meg teljesen. Ekkor a habverővel felverjük. A margarint külön tálban habosra keverjük és a mézeskalács-fűszerkeverékkel együtt a csokoládékrémbe dolgozzuk.
Egy félgömb alakú (kb. 2 liter űrtartalmú) formát kibélelünk folpack fóliával. A krém felét a formába simítjuk. Az egyik tortalapot akkorára vágjuk, hogy be tudjuk vele fedni a krémet, és erre a krémrétegre borítjuk. Megcsepegtetjük rummal és kávéval. Rákenjük a maradék krémet, és hasonlóan az első réteghez, beborítjuk a második tortalappal. A tortát lefedjük, és legalább 4 órára a hűtőbe tesszük.
Tálalás előtt tálra borítjuk a tortát, levesszük róla a fóliát.
A díszítéshez a tejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval, és evőkanál segítségével bevonjuk vele a tortát. Közben kis hullámokat alakítunk ki. Megszórjuk a kakaóval és a csokoládéreszelékkel. Tálalásig hidegre tesszük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.