Elkészítés: A lisztet tálba szitálom, hozzáadom a 8 dkg porcukrot, csipet sót, az egészet összekeverem. Egy kis tálba ütöm a tojást, amit 1 teáskanál tejszínnel kissé felverek. A hideg vajat nagylyukú reszelőn a lisztes keverékhez reszelem, gyors mozdulatokkal összemorzsolom, majd a tejszínnel elegyített tojással tésztává gyúrom. Frissen tartó fóliába csomagolva 30 percre beteszem a hűtőszekrénybe.
Közben elkészítem a tölteléket. A kukoricakeményítőt a tejjel és tejszínnel közepes méretű lábosba kanalazom, alaposan elkeverem, majd folyamatos keverés mellett melegíteni kezdenem. Hozzáadom a vaníliával kevert porcukrot, a rumot és a diót, mikor kissé besűrűsödött, belekeverem a vajat, hűlni hagyom.
A sütőt 175 fokra előmelegítem, a tepsit sütőpapírral bélelem.
A pihentetett tésztát kettévágom. Először az egyik felét nyújtom akkorára, hogy kényelmesen beleférjen az előkészített tepsibe úgy, hogy a peremére is jusson. Villával kissé megszurkálom, majd megkenem a narancslekvárral. Erre halmozom a diótölteléket. A másik tésztát is kinyújtom, befedem vele a tepsi tartalmát. A széleit kissé összenyomkodom, hogy sütés közben is egyben maradjanak a szélei. Villával megszurkálom a tetejét, hogy sehol se púposodjon fel. 30-35 perc alatt világosra sütöm. A tepsiben hagyom hűlni.
A mázhoz a csokoládét feldarabolom, a tejszínnel együtt kis lábosban felolvasztom, majd hozzákeverem a vajat. A diófeleket félig megmártom a csokoládéban – mindegyiket sütőpapírra helyezem.
A maradék csokoládéval bevonom a sütemény tetejét, villával hullámvonalakat rajzolok bele, majd elhelyezem rajta a csokoládéval félig bevont diókat. Hűlni hagyom. Ha megszilárdult a máz, 24 azonos méretű kockára darabolom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.