Elkészítés: A hideg vajat elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a porcukrot, a sót, a tojássárgáját és a tejfölt. Alaposan kigyúrjuk, fóliába csomagoljuk, és 15 percre a hűtőbe tesszük.
Lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk, kb. 2 mm vastagra. Sütés közben meg fog dagadni a tészta. A vékonyra kinyújtott tésztát derelyevágóval négyszögekre vágjuk, és mindegyik közepét bemetsszük. A négyszög 2 sarkát áthúzzuk a bemetszésen, és kész a fánkocska.
Bő, forró olajban sütjük, de vigyázzunk, hamar megsülnek. A felesleges olajat papírtörlővel leitatjuk.
Még melegen vaníliás porcukorban meghempergetjük, és rumos baracklekvárral kínáljuk. Jó étvágyat hozzá!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.