Elkészítés: Fogyasztás előtt egy nappal készítjük el, hogy a leves tetején összegyűlt és rádermedt zsiradékot könnyen eltávolíthassuk.
A csülköt lemossuk, majd egészben kuktába tesszük. Annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a babérlevelet.
Az olajon megfonnyasztjuk a megtisztított, finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát, majd a tűzről lehúzva belekeverjük a fűszerpaprikát, ráöntünk 2 evőkanál vizet, és összeforraljuk a főzésre előkészített csülkös lével. A kuktát lezárjuk, és a jelzésétől számított 45 percig főzzük. Közben a burgonyát meghámozzuk és hasábokra vágjuk.
A megfőtt csülköt kicsontozzuk, zsíros bőrét eltávolítjuk, és a húst vékony csíkokra vágva visszatesszük a lébe. Hozzáadjuk a burgonyát, és addig főzzük, amíg az is megpuhul.
Ha kihűlt, a hűtőszekrényben jól lehűtjük. Tálalás előtt a leves tetején összegyűlt zsírt leszedjük, majd forrón szervírozzuk!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.