Elkészítés: A burgonyát héjában megfőztem, megpucoltam, krumplinyomón átnyomtam, hozzáadtam a lisztet, a sót, a tejben felfuttatott élesztőt, és annyi tejjel gyúrtam, dagasztottam ki, hogy se kemény, se lágy ne legyen a tészta állaga. (Ha krumplilével dagasztjuk, akkor hámozott krumplit főzünk.) Több krumplit ne tegyünk hozzá, mert akkor lapos lesz!
Duplájára kelesztettem.
Ezután a megkelt tésztát átgyúrtam, darabokat szakítottam a tésztából, olvasztott zsírba mártottam, és bukta formára alakítottam. Tepsibe raktam, jó szorosan egymás mellé.
A villanysütőt 50 fokra melegítettem, itt 20 percet kelesztettem, majd 180 fokra állítottam, és szép aranysárgára sütöttem.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.