A robotgép táljába tesszük a vajat, és a cukorral habosra keverjük. A vaj legyen puha. A tojásokat hozzáadjuk egyenként, majd azzal is jól kihabosítjuk. A lisztbe keverjük a csipet sót, és a citromhéjat, sütőport, és hozzáadagoljuk, majd kikeverjük alaposan. 24 cm-es tortaformát előkészítünk, és kikenjük vajjal, belisztezzük. Lehetőleg kapcsosat használjunk, mert lényegesen egyszerűbb lesz az elkészítése a tortának. Ugyanis a formában áll majd össze a torta.A krémet belesimítjuk a tortaformába, és 180 C fokos sütőben (légkeverésesben) 15 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk kihűlni.Közben elkészítjük a gyümölcszselét. Az epret egy edénybe öntjük a cukorral, és citromlével, aromával, majd addig főzzük, míg el nem olvad a cukor. Ezután 1 tk étkezési keményítőt kevés vízzel elkeverünk, és az eperöntetbe keverjük. Eközben besűrűsödik, és el is készült. Tegyük félre kicsit hűlni, majd a tortaalapra kenjük rá. A tortalapot nem vesszük ki a formából, mert abban folytatjuk az elkészítését a tortának továbbra is.Mossuk meg a szép eperszemeket, amiket félretettünk, és vágjuk szeletekre. A tortát belülről rakjuk körbe a szeletekkel a széles felével állítva. Ha körberaktuk, akkor tegyük a hűtőbe dermedni, amíg a habot elkészítjük. A gyümölcshabhoz a krémsajtot a cukorral kikeverjük. A tejszínhabot a zseléfixálóval keményre felverjük, majd a málnasűrítménnyel elkeverjük.Ezután a két krémet összevegyítjük, és a zselére kenjük el egyenletesen. Hűtőbe tesszük újra 1 órára. Elkészítjük a tasakon levő leírás alapján a piros színű zseléfixet, és a félig kihűlt zselét a habra kenjük.Vigyázzunk, mert gyorsan megköt. Hűtőbe tesszük. Tálaláskor cukorba mártott eperrel, és kék áfonyával díszítjük a közepén. A kapcsos oldalát leválasszuk, és az alja lappal együtt emeljük a tortatálra.
Megjegyzés
Régóta készülök epertortát készíteni,de valahogy kevés volt rá az időm.Most azomban megláttam a Tv-Parika műsorában egy bajor cukrásznő hogy készíti, és nagyon megtetszett.Egyszerűsítettem rajta,mivel én krémsajtot is belecsempésztem a habba.Íme a recept.Kissé időigényes,de megéri vele kisérleztezni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.