Előkészítés:
A salátát leveleire szedjük, megmossuk, lecsepegtetjük. A zöldfűszereket leöblítjük, felaprítjuk. A fokhagymát meghámozzuk, összetörjük.
Elkészítés:
1. Az olajat felforrósítjuk, világosra pirítjuk benne a lisztet, hozzáadjuk a fokhagymát, kissé megkapatjuk. A zsemleszínű rántást felengedjük a zöldséglevessel. Sóval, borssal ízesítjük, és 5-10 percig forraljuk.
2. A levesbe keverjük a tejszínt, összeforraljuk, és levesszük a tűzről. Beletesszük a snidlinget és a petrezselymet.
3. A salátát vékonyra metéljük, háromnegyed részét beletesszük a levesbe, és összeturmixoljuk. A maradék salátacsíkokkal tálaljuk.
Hizlalós betéttel
A leveshez készítsünk 2 tojásból és 2 vékony szelet apróra vágott szalonnából rántottát. Ha kissé kihűlt, vágjuk nagyobb darabokra, tegyük a levesbe, és még 1 percig főzzük együtt.
Munka: kb. 15 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 adag: 646 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.