Elkészítés: A jó húsos oldalast 5 dkg-os darabokra vágjuk (legjobb az oldalas hegye, a porcogós rész). Sózzuk, borsozzuk, és egy nagyobb lábasban 1,5 kanál zsíron minden oldalról elősütjük.
Kiszedjük a húst, majd 1 jó nagy fej vöröshagymát apróra vágva a visszamaradt zsírban aranysárgára sütünk. Hozzáadunk 2-3 gerezd zúzott fokhagymát, pirospaprikát, bőven majoránnát és kakukkfüvet. Felöntjük 1 dl vízzel, és visszarakjuk a húst. Fedő alatt puhára pároljuk. (Ha szükséges kevés vizet önthetünk még alá. Ne keverjük, csak rázogassuk!) Végül zsírjára sütjük.
Krumplipüréből vagy pirított hasábburgonyából talapzatot készítünk egy hosszúkás tálon, meglocsoljuk az illatos mártással, és a hússal körberakjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.