Elkészítés: A lisztből, a csipet sóból, 3 tojásból és 3 dl tejből palacsintatésztát készítünk, 1/2 órát pihentetjük, belekeverünk 1 evőkanál olajat, és 12 palacsintát sütünk belőle. A töltelékhez 1 dl tejet összeforralunk 8 dkg cukorral, a dióval, a fahéjjal és a narancshéjjal, hagyjuk kihűlni, majd hozzáadjuk az előzőleg lecsepegtetett, beáztatott mazsolát és a rumot. Megkenjük vele a palacsintákat, zsebkendőszerűen összehajtjuk, tűzálló tálra rendezzük, és a sütőben átforrósítjuk.
4 dkg cukrot habosra keverünk 3 tojássárgájával, az étkezési keményítővel és 1 dl hideg tejjel. 2 dl tejet forralunk a vaníliával (majd eltávolítjuk), és beletördeljük-olvasztjuk a csokoládét. Folyamatosan keverve a tojásos masszához öntjük, besűrítjük. Lehúzzuk a tűzről, hozzákeverjük a felvert tejszínt (érdemes akkor, mikor már majdnem hideg a krém), bevonjuk vele a forró palacsintát, és azonnal tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.