Elkészítés: A vöröshagymákat, a fokhagymákat, a lilahagymákat és a póréhagymákat kockákra vágom, nem baj, ha lesz egy-két nagyobb darab.
Egy lábasba 2-3 evőkanál vajat teszek, ha elolvadt, először a vöröshagymát rakom bele, takarékon megdinsztelem. Ha üveges, hozzáadom a fokhagymát, egy kis idő múlva a póréhagymát, végül pedig a lilahagymát is. Egy kicsit még így hagyom, majd megsózom-borsozom ízlés szerint, majd a liszttel meghintem. Hozzáadom a vizet (de levessel is finom), megkavarom, majd hagyom takarékon főni.
Ha a hagymák kellőképpen megpuhultak, leveszem a gázról, és botmixerrel pépesítem, majd hozzáadom a tejszínt, visszarakom a gázra, és hagyom, amíg újra forrni nem kezd.
Közben a kenyeret kockákra vágom, és megsütöm 150°C-on alsó-felső sütéssel, vigyázzunk, nehogy odaégjenek a kockák!
Ha a leves megfőtt és a kenyér kockák is aranybarnák, a levest tányérba szedem, belerakom a kockákat, és reszelt sajtot szórok rá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.