Elkészítés: Májunkat egy szép kis edényben tejbe áztatjuk. Ezt végezzük el este, és így másnap reggel már főzhetünk is.
Csepegtessük le a májat, csavarozzuk fel az asztal sarkára a nagyitól kapott húsdarálót, tegyünk bele kislyukú tárcsát, és kétszer eresszük át rajta az anyagot.
Ha ezzel megvagyunk, üssük bele a tojásokat, fűszerezzük, sózzuk. Botmixert ragadunk, és a matériát finomra turmixoljuk vele, majd a végén pezsgővel bolondítjuk a tökéletes íz elérése miatt.
Keressünk egy szögletes püspökkenyér formát, béleljük ki a szalonnaszeletekkel oly mód, hogy a széle kétfelől leleffegjen, és így szépen be tudjuk majd vele csomagolni a pástétomot. Tegyük is meg, öntsük bele a masszát a formába, bagyuláljuk be a szalonnával, akkurátusan csomagoljuk alufóliába, állítsuk bele egy vízzel félig töltött tepsibe, és 150 fokon 1,5 óráig gőzöljük.
Ezután kihűtjük, és tálalásig hűtőben dermesztjük. Kisujjnyi vastagra szelve adjuk az asztalra, vörösborban párolt aszalt szilva kíséretében, és természetesen kedvenc pezsgőnkről sem feledkezzünk el.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.