Elkészítés: A körtéket meghámozzuk, félbevágjuk, és a közepükön kiskanállal mélyedést vájunk (a túrótölteléknek). Rájuk szórjuk a mazsolát, megcsepegtetjük vaníliaaromával, és melléjük kerülnek a fahéjrudat és a szegfűszeg. Végül felöntjük a gyümölcsöt annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Ha erős tűzön forrt, takarékra állítjuk a lángot alatta. Lefedjük, és kb. 8-10 percen át csendesen gyöngyöztetjük. A rugalmasan puhára főtt körtét szűrőlapáttal kiszedjük, majd kihalásszuk a mazsolát is, és külön-külön félretesszük mindkettőt.
A fűszeres sziruphoz adjuk a mézet, fedő nélkül 10-15 percig tovább forraljuk. Lemérjük, mennyi maradt belőle, ha túl sok, leöntünk annyit, hogy csak 11 dl legyen, és kézi habverővel 4-5 evőkanálnyit az étkezési keményítőhöz hozzákeverünk. A többit visszaöntjük a lábasba, és belecsurgatjuk a keményítős szirupot is. Takaréklángon fakanállal kevergetve 1-2 perc alatt besűrítjük. Amíg hűl, összeállítjuk a túrótölteléket: villával a túróhoz dolgozzuk a baracklekvárt és a félretett puha mazsolát.
Végül megpakoljuk a körtéket a túrótöltelékkel, és a mézes-fűszeres, híg szósszal együtt betesszük a hűtőbe tálalásig. Akkor locsoljuk a szószt a túrós körtékre, s tetejükre reszeljük a megmosott citrom illatos héját.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.