Elkészítés:
1.) A mirelit leveles tésztát felengedjük, dupla tepsi nagyságúra nyújtjuk, majd kettévágjuk ügyelve arra, hogy az egyik lap 3- centivel nagyobb legyen széltében, mint a másik.
2.) Az alsó tésztát sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, a felsőt pedig rézsút bevagdossuk centiméterenként.
3.) A zöldségekből lecsót készítünk. Felkockázzuk a lehéjazott paradicsomot, paprikát, hagymát és kevés olajon összepirítjuk őket. Megcukrozzuk (hogy ne legyen a paradicsom konzerv levétől savanyú), megsózzuk, borsozzuk, megszórjuk oreganóval és bazsalikommal, majd hozzáadjuk az egészben hagyott bébikukoricát és a kockára vágott tofut. Addig kevergetjük a lecsót, míg elpárolog a leve, és a zöldségek összepuhulnak.
4.) Egy nagyobb kanállal a zöldségeket a tepsire rakott tészta közepére pakoljuk, szépen elrendezve a nagyobb kukorica rudacskákat, de a tészta szélén 2-3 cm üresen hagyunk. Ezt a vékony sávot megkenjük tojássárgával.
5.) A nagyobbik, rézsút bevagdosott tésztát az alsó, megrakott tésztalapra tesszük, és a széleket összenyomkodjuk először az ujjunkkal, majd egy villával.
6.) Eligazgatjuk és megtojásozzuk a rácsokat, majd a tésztát előmelegített sütőben aranybarnára sütjük
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.