Elkészítés: A tésztához a lisztet tálba szitálom, hozzáadom a 6 dkg porcukrot, csipet sót. A tojásokat szétválasztom. A sárgáját 1 evőkanál tejszínnel alaposan elkeverem, a fehérjét félreteszem.
A hideg vajat apró kockákra vágva a lisztes keverékhez adom, gyors mozdulatokkal elmorzsolom. Ha már morzsára hasonlít a tészta, hozzáadom a tejszínnel elkevert tojássárgáját, tésztává dolgozom.
Frissen tartó fóliába csomagolva 30 percet pihentetem a hűtőszekrényben.
A töltelékhez a mogyorót 10 dkg cukorral, a kardamommal és a citromhéjjal alaposan elkeverem. Hozzáadom a tejet, a tejszínt és a rumot. Sűrű krém lesz az eredmény.
A sütőt 175 fokra előmelegítem. A tepsit sütőpapírral kibélelem.
A tésztát kettévágom. Az egyik tésztadarabot akkorára nyújtom, hogy kényelmesen kibélelhessem vele a tepsit a peremein is. Villával enyhén megszurkálom. Ráhalmozom, majd egyenletesen elosztom rajta a mogyorós tölteléket. A tetejét meghintem a szeletelt mandulával, amiből 15 szép szeletet félreteszek. A másik tésztalevelet is kinyújtom, befedem vele a pitét. A lelógó részeket ismét összegyúrom, és 2 cm átmérőjű kiszúróformával 15 egyforma virágot szaggatok belőle. A félretett tojásfehérjével megkenem a pite tetejét, villával ezt is néhány helyen megszurkálom, hogy a sütés közben keletkező gőzök könnyedén elillanhassanak, a tészta pedig ne púposodjon fel. A 15 kiszúrt virágot egyenletesen elosztom a tészta tetején, ezeket is megkenem tojásfehérjével. Mindegyik közepére egy-egy mandulaszeletet biggyesztek.
Előmelegített sütőben 35-40 perc alatt pirosra sütöm. Még melegen meghintem vaníliás porcukorral, de csak langyosan szeletelem.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.