Elkészítés: A körtéket meghámozzuk, majd a magházukat kivágjuk, kiskanállal mélyedést vájunk. Citrommal kicsit megcsepegtetjük, hogy ne barnuljon meg.
A mascarponét, a túrót, a reszelt citromhéjat és az ízlés szerinti mennyiségű cukrot jól kikeverjük. A leveles tésztát vékonyra kinyújtjuk, majd 6 db egyforma méretű téglalapot vágunk belőle, és sütőpapírral bélelt tepsiben egymás mellé helyezzük.
Ezután a körtéket megtöltjük a mascarponés-túrós keverékkel, és a tésztára fordítjuk úgy, hogy a töltelék kerüljön alulra. A mézet felolvasztjuk, és a körtéket megkenjük vele, majd porcukorral is megszórjuk.
Előmelegített sütőben, közepes lángon szép pirosra sütjük. Tálaláskor porcukorral megszórjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.