Elkészítés: 1. A csirkecombokat alaposan mossuk meg, tisztítsuk meg a felesleges zsír- és bőrdaraboktól. A fokhagymát pucoljuk meg, a citromot szintén alaposan mossuk meg.
2. Egy tálban keverjük össze a fűszereket (só, bors, fahéj, currypor, gyömbérpor), fél citrom levét és lereszelt héját, valamint a fokhagymanyomón átpasszírozottt gerezdeket az olajjal. A citromot ezután karikázzuk fel kb. fél centiméteres szeletekre.
3. Egy tűzálló edényt, kis méretű tepsit vékonyan olajozzunk ki, rendezzük el benne a citromkarikákat egy rétegben. A csirkecombokat alul-felül és a bőrük alatt is kenjük be az elkészített páccal, majd helyezzük a citromágyra. Öntsük a vizet óvatosan a combok alá.
4. Takarjuk be alufóliával, és pároljuk puhára kb. 45-55 perc alatt 160-180 fokon. Sütés közben ellenőrizzük és forgassuk meg a csirkecombokat, hogy a citrom illóolajai mindenhol jól átjárják azokat. A hús alatt kelettkezett szafttal közben párszor locsoljuk meg, hogy ne száradjon ki. (Ez főleg akkor fontos, ha már eltávolítottuk a fóliát.)
5. Ha a csirkecombok biztosan jól átsültek, vegyük le az alufóliát, és mindkét oldalán süssük pirosra. Mikor a bőrös felüket sütjük ropogósra, előtte kenjük be a bőrt mézzel. (Légkeveréses sütőben nyugodtan kapcsolhatunk grill fokozatra is. Ekkor vegyük lejjebb a sütő hőmérsékletét kb. 150 fokra.)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.