Elkészítés: Az almákat meghámozom és kicsumázom, vékony gerezdekre vágom, kisebb fazékba tesem, ráöntöm a bort, beleteszem a cukrot, felforralom.
Egy másik edényben 4 dl vizet felforralok a fűszerekkel, és kb. 10 percig főzöm, majd a fűszerektől leszűrt vizet hozzáöntöm az almához.
A keményítőt simára keverem a tejföllel és fél deci vízzel, majd a forrásban lévő almaleveshez keverem. Folytonos keveréssel még 1 percet főzöm. Kihűtöm, párszor megkeverem.
Ha teljesen kihűlt, beteszem a hűtőbe. Tálalás előtt fél dl bort keverek a jéghideg levesbe. Tetejére mazsolát hintek, és nagyon vékonyra szelt
almával díszítem.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.