Elkészítés: Először elkészítjük a medvehagymás olajat. Egy késes robotgépbe tesszük a medvehagymát, 1,5 dl olívaolajjal felaprítjuk. Ha túl sűrű, még öntünk hozzá olajat.
25 dkg trappista sajtot felkockázunk 1-1,5 cm-esre, 3 nagy evőkanál medvehagymás olajjal összeforgatjuk, lefedve másnapig, de akár 2 napig is hűtőben tartjuk. Időnként kivéve megrázogatjuk.
Az összeállítás előtt a sütőt 175 fokra melegítjük.
4 sárga (nem kaliforniai) paprikát 1 cm-esre kockázunk, hozzákeverjük a sajthoz, megsózzuk. A kaliforniai paprikákat félbevágjuk, a csumát kivágjuk belőle, de a szárát nem, jól fog mutatni a végén. Egy nagy tűzálló tálban egymás mellé helyezzük őket, majd elosztjuk bennük a paprikás sajtot.
Betoljuk az előmelegített sütőbe 25-30 percre, míg a sajt megolvad, és a paprika is itt-ott színt kap.
Közben elkészítjük a buggyantott tojásokat. Nagy lábasban vizet forralunk, hozzáadunk kb. 1 evőkanál ecetet. Mikor már forr, egyenként óvatosan beleengedjük a tojásokat. (2-3-nál ne főzzünk többet egyszerre, mert összeakadnak). 3 perc főzés után szűrőkanállal kiszedjük őket, melegen tartjuk.
A paprikákat a sütőből kivesszük, fejenként kettőt tányérra helyezünk belőlük, rájuk helyezünk 1-1 tojást. Rögtön tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.