Elkészítés: Langyos tejben elmorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, majd beletesszük a tojások sárgáját, az olajat, a cukrot, a sót, a maradék tejet és a felfuttatott élesztőt. Jól összegyúrjuk, és lágy tésztává dagasztjuk. 1 órán át konyharuhával lefedve meleg helyen a duplájára kelesztjük.
Ha megkelt, 2 részre osztjuk. Kinyújtjuk mindkét lapot téglalap alakúra. Az egyik lapot megkenjük mogyorókrémmel, majd befedjük a másik lappal. Kb. 2 cm széles csíkokra vágjuk fel, a csíkokat megcsavarjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket. 20-25 percig ismét pihentetjük, majd sütés előtt tojással megkenjük a csavart rudakat.
180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.