Elkészítés: 1. Tedd fel héjában főni a krumplit. Hámozd meg a padlizsánt, és tedd fel sós vízben főni (nem érdemes kisütni, mert iszonyúan szívja magába az olajat, nagyon nehéz és hizlaló lesz az étel).
2. Kevés olajon párold meg a darált hús (sózd meg, tegyél bele borsot, fokhagymát vagy fokhagymakrémet). Öntsd ki szitára a megfőtt padlizsánt, hogy a víz jól lecsepegjen.Hámozd meg a főtt krumplit.
3. Vegyél elő egy jénait vagy teflonos tepsit, és olajozd be az alját. Kezdd el rétegezni a hozzávalókat: paradicsom, krumpli (ezt sózd meg), darált hús, padlizsán.
4. Készítsd el a mártást: olajon piríts meg enyhén 2 kanál lisztet, lassan öntsd fel tejjel, enyhén sózd meg, és folyamatos kavargatás mellett főzd, amíg besűrűsödik, majd simítsd a padlizsánok tetejére.
5. Innentől kezdve már egyszerű az élet: tedd be 200 fokos sütőbe, várd meg, amíg megpirul, és máris fogyasztható. Előre is el lehet készíteni, és a családok, barátok érkezése előtt sütőbe tenni (csak arra figyelj, hogy a jénai nem szeret egyből a hűtőből a sütőbe kerülni, szóval maradjunk a jó öreg tepsinél).
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.